ΤΑΦΟΣ ΜΕ 900 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ – ΝΕΟ ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΠΛΟΙΟ ΜΕ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ…

UPD:

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ανακοίνωσε ότι έλαβε έκκληση για βοήθεια από ένα πλοιάριο στο οποίο επιβαίνουν περισσότεροι από 300 μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το διεθνή οργανισμό το σήμα κινδύνου εξέπεμψε ένας από τους επιβαίνοντες στο πλοιάριο αναφέροντας ότι το σκάφος βυθίζεται.

Ο άνθρωπος αυτός είπε ότι τουλάχιστον 20 από τους μετανάστες που βρίσκονται στο πλοιάριο είναι νεκροί.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης επεσήμανε ότι υπάρχουν τρία πλοία που μεταφέρουν μετανάστες δίπλα-δίπλα στη Μεσόγειο, όμως πρόσθεσε

ότι δεν γνωρίζει ακριβώς σε ποια ύδατα πλέουν. Σύμφωνα με τον οργανισμό, το λιμενικό «δεν διαθέτει τα μέσα για να τους διασώσει αυτή τη στιγμή», καθώς υπάρχει έλλειψη πόρων.

Εν τω μεταξύ, οι τελευταίες πληροφορίες από την Κατάνια της Ιταλίας, όπου έχουν μεταφερθεί οι περίπου 50 επιζώντες του ναυαγίου που προκάλεσε χθες παγκόσμιο σοκ, ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων στα 900, μεταξύ των οποίων 200 γυναίκες και περίπου 50 παιδιά. Μετανάστης, που κατάγεται από το Μπαγκλαντές, είπε ότι οι δουλέμποροι κρατούσαν κλειδωμένους στο αμπάρι του πλοίου εκατοντάδες από τους μετανάστες, με αποτέλεσμα, όταν αυτό βυθίστηκε να τους παρέσυρε μαζί του στο βυθό…

ΧΘΕΣ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ…

Τραγωδία με 700 μετανάστες καθώς ναυάγησε δουλεμπορικό σκάφος ανοικτά των λιβυκών ακτών χθες το βράδυ. Εκατοντάδες επιβαίνοντες είναι νεκροί.

Μέχρι στιγμής 28 μετανάστες έχουν διασωθεί και έχουν περισυλλεχθεί 23 πτώματα, ενώ οι διασωθέντες, στις πρώτες τους συνομιλίες με τους άνδρες της ιταλικής Ακτοφυλακής, κάνουν λόγο ακόμη και για περισσότερους από 700 νεκρούς.

Το ναυάγιο σημειώθηκε στα ανοικτά των λιβυκών ακτών και συγκεκριμένα 180 χιλιόμετρα νότια του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα. Οι επιχειρήσεις διάσωσης συντονίζονται από την ιταλική Ακτοφυλακή με τη συμμετοχή δυο πλοίων με σημαία Μάλτας, ενώ συνολικά 20 πλοία παίρνουν μέρος στις επιχειρήσεις. Οι διασωθέντες και οι σοροί του τραγικού ναυαγίου μεταφέρονται στην Κατάνη της Σικελίας.

«Προς το παρόν φοβόμαστε ότι πρόκειται για μια τραγωδία τεράστιων διαστάσεων», δήλωσε η Καρλότα Σάμι εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) μιλώντας στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο SkyTG24.

Αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι που εκφράζονται, η τραγωδία αυτή θα είναι η χειρότερη που έχει σημειωθεί ποτέ στη νότια Μεσόγειο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών μεταναστών από την αρχή του έτους σε 1.500.

Keywords
Τυχαία Θέματα