Νέα μέτρα ή νέο “κούρεμα” χρέους από Σεπτέμβρη “βλέπει” η RBS για την Ελλάδα

Νέα μέτρα ή νέο “κούρεμα” χρέους πρέπει να περιμένει η Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την Royal Bank of Scotland.

Σε έκθεσή της, η RBS επισημαίνει πως το ΔΝΤ αναμένεται να εντείνει τις πιέσεις του προς την Ευρώπη στην αναθεώρηση του Σεπτεμβρίου

για να λάβει δύσκολες αποφάσεις όσον αφορά στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Ευρώπη μπορεί να κλείσει την “τρύπα” ύψους 3-4 δισ. ευρώ επισπεύδοντας μελλοντικές πληρωμές προς την Ελλάδα έως το Σεπτέμβριο.

Τέσσερις είναι οι επιλογές για την Ελλάδα:

Νέο “κούρεμα” του επίσημου τομέα (ΟSI).Αυξησης των εκδόσεων εντόκων γραμματίων και νέων δεσμεύσεωΈνα νέο “πακέτο” βοήθειας προς την ΕλλάδαΝέα μέτρα λιτότητας

Η RBS υπογραμμίζει ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να δοθεί νέο “πακέτο” προς την Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι θα απαιτηθεί είτε η λύση του OSI είτε νέα μέτρα λιτότητας. Εάν οι δανειστές οδηγηθούν στη λύση των νέων μέτρων, θα προκαλέσουν σχεδόν σίγουρα κατάρρευση της ελληνικής κυβέρνησης ενώ θα ξανανοίξουν ζητήματα εξόδου από το ευρώ.

Η τράπεζα εκτιμά ότι η ελληνική κυβέρνηση θα επιβιώσει βραχυπρόθεσμα αλλά ότι θα “δοκιμαστεί” εν όψει του Σεπτεμβρίου, δεδομένων των απαιτήσεων της τρόικας για απολύσεις στο δημόσιο και απελευθέρωση κλάδων της οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα