ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ψήφος «ανοχής» στα μέτρα της κυβέρνησης και κατά περίπτωση

Ψήφο «ανοχής» στα μέτρα της κυβέρνησης και κατά περίπτωση αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ με φόντο τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις γύρω από τη συμφωνία με τους δανειστές. Την ίδια ώρα οι συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μιλώντας στο newpost, έβαζαν φρένο στα σενάρια εισόδου της γαλάζιας παράταξης σε ένα κυβερνητικό σχήμα ειδικού σκοπού.

«Σήμερα με τις παρούσες συνθήκες η ΝΔ δεν έχει λόγο να μπει στην κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας έχει την πλειοψηφία,

ότι θέλει κάνει. Είναι θεσμικά κακό να γίνονται τέτοιες συζητήσεις γιατί αδυνατίζει η θέση της κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας αγωνίζεται για την πλειοψηφία του, μπορεί να θεωρηθεί και υπονομευτικό αν συζητάω τέτοιο θέμα. Αν θέλει πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κάνει ότι λέει το σύνταγμα», φέρεται να έχει πει σε συνομιλητές του ο κ. Μεϊμαράκης.

Η άποψη που υπάρχει στα γαλάζια στελέχη είναι πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα πρέπει να συνεχίσει μόνη της την πορεία που ξεκίνησε εδώ και έξι μήνες. Ενδεικτική των προθέσεών τους είναι και η φράση κορυφαίου στελέχους του κόμματος μετά τη σχεδόν τρίωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ότι «ιδιοκτήτες του προγράμματος που έρχεται, είναι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος».

Keywords
Τυχαία Θέματα