ΝΔ: Στην τελική ευθεία η μάχη για την εκλογή προέδρου με φόντο την τραυματισμένη κυβέρνηση Τσίπρα

Στην τελική ευθεία για την εκλογή προέδρου μπαίνει η Νέα Δημοκρατία, καθώς οι κάλπες θα στηθούν την Κυριακή 22 Νοεμβρίου για τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Οι τέσσερις υποψήφιοι, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης οδεύουν στην εκλογική αναμέτρηση εν μέσω άγριων καβγάδων.

Το ένα δίπολο

είναι Τζιτζικώστας vs Μεϊμαράκης, ενώ οι κ.κ. Γεωργιάδης, Μητσοτάκης εκτοξεύουν τα πυρά τους κατά των δύο πρώτων. Και όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα βγήκε λαβωμένη από τη χθεσινή ψηφοφορία.

«Περιμένατε ότι η ΝΔ θα έχει προβλήματα, κοιτάξτε να λύσετε τα δικά σας και η ΝΔ σας διαβεβαιώνω ότι τη Δευτέρα ενωμένη και δυνατή θα είναι εδώ, παρούσα, για να ασκήσει ακόμη καλύτερα τα θεσμικά της καθήκοντα» διαμήνυσε προς την κυβέρνηση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κάνοντας παράλληλα λόγο για «φορολογικά χαράτσια» που «είναι μέτρα ΤσίπραΚαμμένου και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», κατά τη χθεσινή προεκλογική του συγκέντρωση από το κλειστό γυμναστήριο Σπύρος Λούης στο Μαρούσι.

«Η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταδεικνύει και η παραίτηση Σακελλαρίδη, κάτω από το βάρος της ανικανότητάς της και της αποκάλυψης των ψεμάτων της στον ελληνικό λαό, είναι γεγονός και εξηγεί τον πανικό των συστημάτων που θέλουν να την κρατήσουν πάση θυσία όρθια.

Γι’ αυτό και είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί μια συρρικνωμένη και ενοχική ΝΔ, στάσιμη στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλέξει ποιον θέλει για αντίπαλο στη ΝΔ», δήλωσε χθες ο Απ. Τζιτζικώστας από το Μέγαρο Μουσικής, “καρφώνοντας” τον Β. Μεϊμαράκη.

«Η υποχρέωση της παράταξης είναι διπλή. Όχι μόνο να προτείνουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση αλλά και να κρατήσουμε όρθια τη σημαία της Δημοκρατίας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη.

Τέλος ο Άδωνις Γεωργιάδης πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης τη δική του κεντρική εκδήλωση στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτινγκ και εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα διαψευστούν οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι δεν θα είναι στον δεύτερο γύρο.

Ντέρμπι Μεϊμαράκη – Τζιτζικώστα σε νέα δημοσκόπηση

Ντέρμπι ανάμεσα στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα καταγράφει δημοσκόπηση της e-voice για τον Ελεύθερο Τύπο.

Μεταξύ όσων δήλωσαν ότι θα πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται με 33,54% και ακολουθεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 30,2%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 19,7% ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης 10,54%.

Σε όσους δήλωσαν ότι έχουν ψηφίσει έστω και μια φορά στο παρελθόν ΝΔ ο Απόστολος Τζιτζικώστας προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 28,1% έναντι 27,9% που συγκεντρώνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ενώ ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης με 21,4% και ο κ. Γεωργιάδης με 9,9%.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων και στην πρόθεση ψήφου ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει 28,5%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 24,7%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 20,5% και ο Άδωνις Γεωργιάδης 9,9%.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι

Σε 883 εκλογικά κέντρα και 1.290 κάλπες θα μπορούν να ψηφίσουν την ερχόμενη Κυριακή όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος. Ηδη, οι σχετικοί κατάλογοι έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του κόμματος ενώ και στο εξωτερικό θα υπάρξουν 44 εκλογικά τμήματα σε ευρωπαϊκές πόλεις.

‘Οσοι λοιπόν προσέλθουν στις κάλπες, θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο της χώρας ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

Κατά την προσέλευσή τους στα κέντρα, οι ψηφοφόροι θα υπογράφουν δήλωση με τα στοιχεία τους ενώ θα επισημαίνεται πως αποδέχονται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, τις πολιτικές θέσεις του κόμματος, ενώ αναλαμβάνουν και την υποχρέωση να τηρούν το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του. Μαζί τους θα πρέπει να έχουν επίσημο αποδεικτικό δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία αλλά και 3 ευρώ που είναι το σχετικό αντίτιμο συμμετοχής στη διαδικασία.

Σε περίπτωση που υπάρξει δεύτερος γύρος, αυτός θα διεξαχθεί στις 29 Νοεμβρίου και οι ψηφοφόροι που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να προσέλθουν στο ίδιο εκλογικό τμήμα που ψήφισαν την πρώτη φορά χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής. Αν κάποιος δεν ψηφίσει στον πρώτο γύρο δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στον δεύτερο. Οι κάλπες θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα, στις 7 το πρωί.

Keywords
Τυχαία Θέματα