ΝΔ: Επιμένει στις εξηγήσεις για Γιαννουσάκη, παρά την απάντηση Καμμένου

Η Νέα Δημοκρατία επιμένει να ζητά εξηγήσεις από τον Πάνο Καμμένο για το αν επικοινώνησε τελικά με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη του πλοίου “Noor 1″, παρά την απάντηση του υπουργού που ανέφερε κάτι για δικαστική προστασία του κρατούμενου.

Σε ανακοίνωση-απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζεται ότι τα ερωτήματα για τον κ. Καμμένο

όχι μόνο παραμένουν μετά την απάντηση του υπουργού αλλά ενισχύονται και επαναφέρει το ερώτημα:”Επικοινώνησε με οποιονδήποτε τρόπο ο κ. Καμμένος με τον ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη;”.

Και υπογραμμίζει πως “ο κ. Καμμένος και συνολικά η Κυβέρνηση οφείλουν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Μετά την απάντηση του κ. Καμμένου στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας τα ερωτήματα όχι απλά παραμένουν αλλά ενισχύονται, καθώς ο κ. Καμμένος παραδέχεται την άμεση εμπλοκή του στην υπόθεση που ανέδειξε το χθεσινό δημοσίευμα.

Ερώτημα 1ο: Επικοινώνησε με οποιονδήποτε τρόπο ο κ. Καμμένος με τον ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη;

Ερώτημα 2ο: Γιατί αγωνιά ο κ. Υπουργός για το ποιος τελικά θα πάει πρώτος μέσα; Γνωρίζει μήπως κάτι που αγνοούν όλοι οι υπόλοιποι;

Ο κ. Καμμένος και συνολικά η Κυβέρνηση οφείλουν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις».

Τα ερωτήματα της ΝΔ

Αρχικά η ΝΔ έθεσε σειρά ερωτημάτων στους υπουργούς Άμυνας Πάνο Καμμένο και Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας “Καρφί” για μυστικές συναντήσεις του κ. Καμμένου με πρόσωπο της υπόθεσης Noor 1, που έχει καταδικαστεί σε ισόβια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Καμμένος φέρεται να έχει συναντήσεις εντός των φυλακών με τον καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη, Μάκη Γιαννουσάκη, κάνοντας λόγο για ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης.

Στην ανακοίνωση τονιζόταν ότι:

«Πέρασαν 24 ώρες από το δημοσίευμα της Εφημερίδας “Καρφί” που εμπλέκει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένο και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Στ. Κοντονή σε μια άκρως σκοτεινή υπόθεση.
Η σιωπή των δύο Υπουργών και της Κυβέρνησης συνολικά είναι εκκωφαντική.

Ο κ. Καμμένος είναι υποχρεωμένος να απαντήσει με σαφήνεια: συνομίλησε ή όχι με τον κρατούμενο ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη;
Ο κ. Κοντονής πρέπει, επίσης, να απαντήσει: έχει ή όχι οποιαδήποτε σχέση με τους εκβιαστικούς διαλόγους που περιγράφει το δημοσίευμα;
Οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις τώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα