ΝΔ: “Εμφύλιος” στην τελική ευθεία για την εκλογή προέδρου με αφορμή την παραίτηση Καραγκούνη

Η παραίτηση Καραγκούνη, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στη Λεωφόρο Συγγρού καθώς πολλοί ερμηνεύουν την απόφασή του ως προσπάθεια αποδυνάμωσης του Μεϊμαράκη, με στόχο να στηριχθεί η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα και μάλιστα με τις ευλογίες Σαμαρά!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η παραίτηση του Κ.Καραγκούνη, ο οποίος αποτελούσε προσωπική επιλογή και αναδείχθηκε στο κομματικό στερέωμα από τον Αντώνη Σαμαρά, άνοιξε νέες

πληγές στην τραυματισμένη σχέση του νυν προέδρου του κόμματος με τον πρώην πρωθυπουργό, κυρίως επειδή εκτιμάται ότι ο Κ.Καραγκούνης δεν θα προχωρούσε στην κίνηση αυτή χωρίς την έγκριση Σαμαρά.

Ο ίδιος ο Κ.Καραγκούνης συνδέει την παραίτηση με την υποβάθμιση και τον εκτοπισμό του από το προεδρικό επιτελείο που συγκρότησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναφέροντας σε συνομιλητές του ότι μετά τις εθνικές εκλογές ουδέποτε εκλήθη στις συσκέψεις του τρίτου ορόφου της Λεωφόρου Συγγρού.

Από το επιτελείο Μεϊμαράκη αναγνωρίζουν ότι ο Καραγκούνης δεν είχε θέση στον κύκλο εμπιστοσύνης του νυν προέδρου του κόμματος, ενώ άφηναν να εννοηθεί ότι παρέμενε στη Συγγρού ως βασικός δίαυλος του Αντώνη Σαμαρά.

Ανοιχτή στήριξη στον Απ.Τζιτζικώστα παρείχαν και τέσσερις «γαλάζιοι» βουλευτές: Ο Σίμος Κεδίκογλου, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Νότης Μηταράκης και ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα