ΝΔ: Ανοίγουν οι διαδικασίες για την ηγεσία – Υποψήφιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Τι θα κάνει ο Β. Μεϊμαράκης

[UPD] «Παρών» στην κούρσα της διαδοχής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ελευθερία, αξιοκρατία, δικαιοσύνη και κυρίως ίσες ευκαιρίες για όλους είναι το τετράπτυχο στο οποίο θα πρέπει να σκοπεύει και οφείλει να αναδείξει η ΝΔ» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία «έχει παλιά χαρακτηριστικά» και έχει ανάγκη να «πάρει καινούριο αέρα».

Το κόμμα «χρειάζεται ένα reboot [επανεκκίνηση]» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι θα αναζητήσει τρόπο προσέλκυσης νέων στελεχών και νέων προσώπων.

Αναφερόμενος στους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Αντώνη Σαμαρά είπε ότι φυσικά θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι στην κούρσα διαδοχής, σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό θα επιτρέψει να ακουστούν όλες οι απόψεις και να φανούν οι διαφορετικές θέσεις.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Τις διαδικασίες για την αλλαγή ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία σκοπεύει να επισπεύσει ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στον απόηχο της εκλογικής ήττας.

Η απόφαση ελήφθη μετά από συνεργασία που είχαν, χθες το βράδυ, ο πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα θέσει το ζήτημα της έναρξης διαδικασιών εκλογής προέδρου στην πρώτη συνεδρίαση των οργάνων και αν του ζητηθεί θα εκκινήσει άμεσα τις διαδικασίες.

Εντός του κόμματος επικρατούν δύο τάσεις όσον αφορά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Η πιο σκληρή κριτική προήλθε από τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη, οι οποίοι έκαναν λόγο για αποτυχία της επικοινωνιακής τακτικής της συναίνεσης.

Ωστόσο στελέχη πολύ κοντά στον πρόεδρο της ΝΔ τονίζουν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα πρέπει να συγκριθεί με τα ποσοστά του έδιναν οι δημοσκοπήσεις στη ΝΔ μετά το δημοψήφισμα.

Όσον αφορά ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Β. Μεϊμαράκη, ο ίδιος δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ότι κλίνει στον να μην διεκδικήσει την ηγεσία, καθώς διαφωνεί με τη διαδικασία εκλογής από τη βάση.

Την ηγεσία θα διεκδικήσει ο Π. Τατούλης

Σταθερός στην πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM:

«Ασφαλώς και εμμένω. Καταλαβαίνω ότι πάμε πλέον σε μια διαδικασία εξελίξεων στο θέμα […] αλλά νομίζω ότι εκείνο που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι οι πολιτικές παρεμβάσεις προκειμένου να αποτραπούν γεγονότα, τα οποία συμβαίνουν μετά” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης.

Σχετικά με το αν συνιστά κόλλημα για την υποψηφιότητά του το γεγονός ότι δεν έχει βουλευτική ιδιότητα, σημείωσε: “Υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα. Εκείνο που νομίζω ότι αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη περισσότερο από καθετί η Νέα Δημοκρατία είναι ο επανακαθορισμός των ορίων και των απόψεών της πάνω σε κρίσιμα θέματα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα