Ν.Δ – ΕΚΛΟΓΕΣ: Μειμαράκης ή Μητσοτάκης; Τα Τζάκια, ο κληρονόμος Κ.Καραμανλής και η Ντόρα

09:47 9/1/2016 - Πηγή: BankWars

Κυριακή 10 Ιανουαρίου, στις 7:00 το πρωί ανοίγουν οι κάλπες της ΝΔ για να αναδείξουν τον νέο πρόεδρο του κόμματος. Ευ.Μειμαράκης ή Κυριάκος Μητσοτάκης;

Γύρω στις 11:00 το βράδυ θα γνωρίζουμε, καθώς αυτή τη φορά η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα δεχθεί και e-mail για την καταμέτρηση και όχι μόνο fax που δεχόταν στον πρώτο γύρο.

Δικαιώμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν την πρώτη Κυριακή, τα εκλογικά

κέντρα θα είναι τα ίδια και δεν υπάρχει η “συμμετοχή” των 3 ευρώ.

Ο Ευ. Μεϊμαράκης, φέρεται ως φαβορί για τη νίκη, καθώς ξεκινά με το προβάδισμα των 11 μονάδων της διαφοράς των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου (39,8% έναντι 28,5%).
Το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί από το αν θα προσέλθουν στον δεύτερο γύρο οι 128.000 ψηφοφόροι που στον πρώτο γύρο ψήφισαν Απόστολο Τζιτζικώστα (20,4%) και Άδωνι Γεωργιάδη (11,3%) και κυρίως από το ποιόν από τους δύο διεκδικητές της προεδρίας θα επιλέξουν τώρα. Καθόλου βέβαιο δεν είναι ότι θα ταχθούν όλοι με τις επιλογές Τζιτζικώστα (ψήφος κατά συνείδηση, αλλά …καλύτερος ο Μητσοτάκης) και Γεωργιάδη (ψήφος στον Μητσοτάκη).

Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει, το “μαγαζί” που ονομάζεται Νέα Δημοκρατία, έχει έναν “αόρατο” (και γενικώς …άφαντο) “βασικό μέτοχο”: Τον Κώστα Καραμανλή της Ραφήνας που ελέω ονόματος, κληρονόμησε από τον θείο του, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον τίτλο του κόμματος αλλά και τις ψυχές (αυτό δεν αμφισβητείται) δεκάδων χιλιάδων Νεοδημοκρατών που στο άκουσμα του ονόματος “Καραμανλής” …πέφτουν στα γόνατα.

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΤΣΙΠΡΑΣ – ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο “κληρονόμος” λοιπόν, χωρίς να μιλάει, μέσω “κύκλων”, στηρίζει κατά 100% τον Ευ.Μειμαράκη. Πολλοί λένε ότι το κάνει γιατί “τα έχει βρει με τον Α.Τσίπρα” και για το καλό της πατρίδας (πάντα) στηρίζει πολιτική συναίνεσης στα δύσκολα. Αυτοί που έχουν αυτή την άποψη, τη βασίζουν σε ουκ ολίγα:

Πρώτον, στην επιλογή από τον Α.Τσίπρα του Προκόπη Παυλόπουλου, ανθρώπου του Κώστα Καραμανλή, για την Προεδρία της Δημοκρατίας. (Λίγο είναι, να γίνει κανείς Πρόεδρος Δημοκρατίας από εκεί που σε είχαν ξεχάσει ακόμα και οι ψηφοφόροι σου στην Α’Αθηνών; Από εκεί που σου καταλόγιζαν το κάψιμο της Αθήνας τον Δεκέμβριο του 2008; Από εκεί που σε θεωρούσαν υπεύθυνο για τους διορισμούς δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων στο Δημόσιο, που ήταν το…κερασάκι στην τούρτα για να χρεοκοπήσει η χώρα; Και λίγο είναι να σε προτείνει για τη θέση αυτή η …Αριστερά, κόντρα στους αριστερούς; Θυμηθείτε δηλώσεις Μανώλη Γλέζου…)

Δευτέρον, στη σαφή στήριξη της υποψηφιότητας Μειμαράκη από δηλώσεις αλλά και δημοσιεύματα στην ΑΥΓΗ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

ΞΑΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ – ΣΩΤΗΡΑΣ

Η στήριξη Καραμανλή στον Ευ.Μειμαράκη, έχει όμως και μία προσωπική διάσταση:

Πολύ απλά, αν κερδίσει ο Κυριάκος, η μόνη θέση που θα έχει να πάρει ο Κώστας Καραμανλής, αν και όποτε θέλει ή του επιτρέψουν να επιστρέψει, είναι αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν όμως κερδίσει ο Ευ.Μειμαράκης και μόνο λόγω ηλικίας αν το δει κανείς, η θέση του Αρχηγού της ΝΔ, άρα και του επόμενου Πρωθυπουργού, είναι ελεύθερη για τον Κώστα Καραμανλή.

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΖΑΚΙΑ

Στον καμβά όλων των παραπάνω, “εμπλέκονται” και οι θελήσεις (πάντα σεβαστές από τα κόμματα) των εγχώριων ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων. Ναι μεν πολλοί θέλουν Μητσοτάκη για το μέλλον, καθώς εκφράζει καλύτερα την αγορά και το επιχειρείν, αλλά τώρα, προτιμούν…την ησυχία τους! Προτιμούν Μειμαράκη, γιατί πιστεύουν πως αν ο Α.Τσίπρας δεν τα καταφέρει με τους δανειστές, η πόρτα για κυβέρνηση Οικουμενική, ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, θα ανοίξει πολύ πιο εύκολα. (Εννοείται, με τις ευλογίες του κληρονόμου και …σωτήρος Κώστα).

Η ΝΤΟΡΑ

Δεν έχει δημοσιοποιήσει τη θέση της για την Κυριακή η Ντόρα Μπακογιάννη. Στον πρώτο γύρο, στήριξε Μειμαράκη. Το ίδιο, μάλλον θα κάνει (αφανώς) και στον δεύτερο. Πολλοί λένε, ότι και η Ντόρα, όπως ο Κώστας Καραμανλής, το κάνει για το καλό της πατρίδας. Για τη συναίνεση στα δύσκολα της χώρας. Άλλοι βέβαια, βλέπουν τα πράγματα πιό πεζά: Η Ντόρα θέλει Μειμαράκη, απλά, γιατί στην αμέσως επόμενη φάση, όταν από το σημερινό σκηνικό φύγουν ή…τους φύγει ο λαός, τα φθαρμένα από τα μνημόνια πρόσωπα, η ηγεσία της κεντροδεξιάς μπορεί κάλλιστα να περάσει στον γιό της, τον Κώστα Μπακογιάννη…

Ο bankieris

Keywords
Τυχαία Θέματα