ΝΑΥΤΙΛΙΑ: Πρόγραμμα απασχόλησης για άνεργους ναυτικούς

19:05 7/3/2013 - Πηγή: BankWars

Πρόγραμμα για την ενίσχυση της απασχόλησης των άνεργων νέων ναυτικών, θέτουν από κοινού σε εφαρμογή τα υπουργεία Ναυτιλίας και Εργασίας.

Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ήταν μία υπόσχεση που είχε δοθεί από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη, στην τελευταία συνάντησή του με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ενώ για πρώτη φορά αξιοποιούνται κοινοτικοί πόροι στην Ελλάδα, για την ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων νέων ναυτικών Το πρόγραμμα, που θα ξεκινήσει εντός του Μαρτίου

και θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου του 2015, θα παρέχει κίνητρα σε άνεργους νέους ναυτικούς από 18-30 ετών, όλων των ειδικοτήτων, να αποκτήσουν δεξιότητες και εργασιακή εμπειρία επί του πλοίου, λαμβάνοντας παράλληλα οικονομική αποζημίωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κάθε άνεργος νέος ναυτικός, αφού πάρει “επιταγή” εισόδου από το υπουργείο Εργασίας, θα μπορεί να παρακολουθεί μαθήματα θεωρητικής κατεύθυνσης 100 ωρών με 5 ευρώ την ώρα, ενώ στη συνέχεια θα απασχοληθεί επι πεντάμηνο σε πλοίο, χωρίς ωστόσο να έχει οριστικοποιηθεί ακόμα το ποσό της μηνιαίας αποζημίωσης, ωστόσο σύμφωνα με πηγές, θα κυμαίνεται περίπου απο 800 έως 1000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος, δικαιούχος του οποίου είναι το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ), προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του υπουργείου Εργασίας.

Το πρόγραμμα, συνολικού ποσού της τάξης των 6.000.000 ευρώ θα ωφελήσει περίπου 1.000 άνεργους νέους ναυτικούς, όλων των ειδικοτήτων, εκ των οποίων 200 θα είναι αξιωματικοί και 800 κατώτερα πληρώματα λοιπών ειδικοτήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα