Να δοθούν τα F-35 στην Τουρκία, λέει ο Λευκός Οίκος – Αντίδραση ελληνοαμεριοκανών

Με επιστολή που υπογράφει ο επικεφαλής του προυπολογισμού του Λευκού Οίκου η οποία απευθύνεται στην ηγεσία της Επιτροπής Διάθεσης Κονδυλίων της Γερουσίας, η αμερικανική κυβέρνηση ζητά την άρση των περιορισμών στην παράδοση των F-35 στην Τουρκία, που προβλέπονται στο κείμενο του νόμου για τον προϋπολογισμό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και των Εξωτερικών Επιχειρήσεων.

Η επιστολή αναφέρει επίσης ότι ο Λευκός Οίκος συμμερίζεται τις ανησυχίες του Κογκρέσου για τη στάση της Τουρκίας σε αρκετά θέματα, ωστόσο εκτιμά ότι η επιβολή περιορισμών θα υπονόμευε τις

προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων και την αποκατάσταση των σχέσεων με την Άγκυρα.

Ελληνοαμερικανική αντίδραση

Το αίτημα της αμερικανικής κυβέρνησης προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ελληνοαμερικανικών, αλλά και των αμερικανοαρμενικών και χριστιανικών οργανώσεων.

«Ενθαρρύνουμε τους ηγέτες του Κογκρέσου να προχωρήσουν γρήγορα στη θέσπιση περιορισμών για τα F-35 και τις άλλες πωλήσεις προηγμένων οπλικών συστημάτων», αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους οι τρεις οργανώσεις. Ζητούν επίσης από τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν τις σχέσεις τους «με το αυξανόμενα εχθρικό τουρκικό καθεστώς».

Keywords
Τυχαία Θέματα