Ν. ΜΑΖΙΩΤΗΣ: Στο Μαρούσι το κρησφύγετό του – Δεν βρέθηκαν όπλα – Νέες έρευνες σε Πατήσια και Καλαμάτα

[UPD] Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στα Πατήσια για τον εντοπισμό της γιάφκας με οπλισμό που θεωρείται βέβαιο ότι διατηρούσε ο Νίκος Μαζιώτης, αλλά και για τη σύλληψη των συνεργών του. Έρευνες και στην επαρχία.

Η επιχείρηση στα Πατήσια είναι μεγάλης κλίμακας σύμφωνα με πληροφορίες χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον των αστυνομικών εστιάζεται και στην ευρύτερη

περιοχή του Μαραθώνα και στο κέντρο της αλλα και στην Φθιώτιδα, καθώς και σε πόλεις της Πελοποννήσου.

Όσον αφορά στην έρευνα που διεξήχθη στην Φθιώτιδα έγινε σε σπίτι του 35χρονου φερόμενου ως συνεργάτη του Μαζιώτη, για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Έρευνα πραγματοποιήθηκε και στο πατρικό σπίτι της Πόλας Ρούπα στην Καλαμάτα.

Ειδικότερα νωρίς το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική επιχείρηση της αστυνομίας στο κέντρο της Καλαμάτας.

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν τμήμα της οδού Πολυχάρους, παραπλεύρως της κεντρικής πλατείας της πόλης και ενήργησαν έρευνα σε πολυκατοικία, ενώ ζήτησαν πληροφορίες και συνομίλησαν με ενοίκους.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή του Αμαρουσίου η οικία που χρησιμοποιούσε τα τελευταία δύο χρόνια ο Νίκος Μαζιώτης, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν βρέθηκαν όπλα.

Το σπίτι βρίσκεται επί της οδού Υψηλάντου 27 στην περιοχή του Αμαρουσίου-Πεύκης και πρόκειται για διαμέρισμα στον 5ο όροφο πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο συγκεκριμένο διαμέρισμα έμενε ο Νίκος Μαζιώτης με τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα και το παιδί τους, ηλικίας περίπου τεσσάρων ετών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ζευγάρι είχε νοικιάσει το συγκεκριμένο διαμέρισμα εδώ και περίπου δύο χρόνια και ο Μαζιώτης εμφανιζόταν πάντα μεταμφιεσμένος με περούκα, ενώ και η Ρούπα είχε βαμμένα ξανθά τα μαλλιά της.

Η Πόλα Ρούπα και το ανήλικο παιδί τους δεν βρέθηκαν στο διαμέρισμα.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος αναγνώρισε τον άνθρωπο στον οποίο το είχε νοικιάσει και επικοινώνησε με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που αυτή τη στιγμή έχει αποκλείσει το κτίριο.

Πως οδηγήθηκε η αστυνομία στο Μαρούσι

Οι έρευνες είχαν στραφεί εξ αρχής στο Μαρούσι και τις γύρω περιοχές, καθώς ο Μαζιώτης είχε πάνω του μια απόδειξη αγοράς μπλούζας από κατάστημα στο εμπορικό κέντρο Τhe Mall, που είχε εκδοθεί μία ώρα πριν από την ένοπλη συμπλοκή στο Μοναστηράκι. Από τις κάμερες ασφαλείας του ΗΣΑΠ προέκυψε ότι ο καταζητούμενος επιβιβάστηκε σε συρμό στον σταθμό του Αμαρουσίου από τον οποίο κατέβηκε στην Ομόνοια.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Ένταλμα σύλληψης για τον συνεργό του Ν. Μαζιώτη

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος ατόμου που φέρεται ως συνεργός του Νίκου Μαζιώτη εξέδωσαν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις έρευνες έχουν προκύψει στοιχεία που δείχνουν πως το συγκεκριμένο πρόσωπο συμμετείχε σε ληστείες στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται ο Νίκος Μαζιώτης.

Την ίδια ώρα, ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, καθώς στις 12 τα μεσάνυχτα έληξε το αυτόφωρο.

Από την ώρα που το ένταλμα σύλληψης επιδοθεί στον κατηγορούμενο, το οποίο αφορά σειρά κακουργηματικών πράξεων, έχει δικαίωμα από το νόμο να ζητήσει και να λάβει προθεσμία 24 ωρών προκειμένου να απολογηθεί.

Ν. Μαζιώτης: Καταθέτει σήμερα – Δεν υπάρχει περίπτωση να μιλήσει

Μετά την επιτυχημένη επέμβαση στην οποία υπεβλήθη ο Νίκος Μαζιώτης κι έπειτα από τις επισκέψεις των συνηγόρων του και των συγγενών του οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που τον επισκέφτηκαν στο ειδικό θάλαμο του 8ου ορόφου του Ευαγγελισμού, ήρθε η ώρα να δεχτεί τις ερωτήσεις τις οποίες θα του υποβάλλουν οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής.

Έτσι, σήμερα εκτός απροόπτου κι αν δεν υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις οι οποίες να ανατρέψουν τα σχέδια των επιτελών της ΕΛΑΣ, άνδρες της ειδικής υπηρεσίας της αστυνομίας θα μεταβούν στον νοσοκομείο που νοσηλεύεται φρουρούμενος ο τρομοκράτης.

Οι ελπίδες τους για να αποσπάσουν κάποια πληροφορίες που θα οδηγήσει τις έρευνες σε νέο στάδιο, είναι μηδαμινές. Άλλωστε ο Νίκος Μαζιώτης όσες φορές συνελήφθη κατά το παρελθόν ποτέ δεν έσπασε τη σιωπή του και να δεν απάντησε σε κανένα από τα πιεστικά ερωτήματα των αστυνομικών.

Τι λέει ο συνήγορός του

Η ανακριτική διαδικασία θα κριθεί εν πολλοίς από την κατάσταση της υγείας του Νίκου Μαζιώτη και τις ιατρικές παρεμβάσεις που πιθανόν να κριθούν απαραίτητες τις επόμενες ημέρες, καθώς ο τραυματίας κρατούμενος εξακολουθεί να έχει περιορισμένη κινητικότητα στην άκρα χείρα και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μείνει παράλυτος, όπως είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορός του Σπύρος Φυτράκης.

Ο κ. Φυτράκης δεν διέψευσε τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Μαζιώτης φέρεται να είναι έντονα εκνευρισμένος από τις συνθήκες φρούρησής του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι φυλακτικές αρχές θα πρέπει να είναι κόσμιες.

Keywords
Τυχαία Θέματα