Ν. Δένδιας: Ζήλεψε τον…υπουργό Εσωτερικών – Ανακοίνωσε τη δημιουργία 3 δήμων στην Κέρκυρα

Ρόλο… Υπουργού Εσωτερικών ζήλεψε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας ο οποίος, με πρωτοφανή τρόπο για τα δεδομένα της πολιτικής του πρακτικής έως τώρα, «πετάχτηκε» στην Κέρκυρα σε ταξίδι – αστραπή για να ανακοινώσει τρεις δήμους στο νησί!

Ο κ. Δένδιας ειδοποίησε εσπευσμένα χθες το απόγευμα τους δημοσιογράφους ότι θα κάνει δηλώσεις στο αεροδρόμιο, κατά την αναχώρησή του για την Αθήνα, όπου και

ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων ημερών ο Υπουργός Εσωτερικών θα καταθέσει νομοθέτημα στη Βουλή με το οποίο ο Δήμος Κέρκυρας θα διασπάται.
Μάλιστα, προεξόφλησε ουσιαστικά ότι η κυβερνητική θέση αφορά τρεις δήμους αν και άφησε ανοικτό ενδεχόμενο σε συζήτηση στην ΚΕΔΕ (!) να συζητηθεί ο αριθμός αυτός. Ήταν, δε, σαφής ότι η κυβερνητική απόφαση για αλλαγή του Καλλικράτη στην Κέρκυρα αποτελεί συνέχεια των δικών του εδώ και δύο χρόνια θέσεων απόψεων σχετικά με τη διοικητική διαίρεση του νομού.

Πάντως, η απόφαση Δένδια να έρθει εσπευσμένα στην Κέρκυρα για μισή ημέρα, εν μέσω εξελίξεων για το θέμα της Χρυσής Αυγής αλλά και μερικές ώρες πριν από το ταξίδι του στο Ισραήλ όπου συνοδεύει τον πρωθυπουργό, ουσιαστικά μόνο και μόνο για να ανακοινώσει σε έκτακτη δήλωση στο αεροδρόμιο και όχι σε συνέντευξη Τύπου τη διάσπαση του Δήμου Κέρκυρας, αποτελεί πρωτοφανή τακτική για τον ίδιο ως βουλευτή, τουλάχιστον με τα όσα είχαμε συνηθίσει έως τώρα.

Ο κ. Δένδιας απέφευγε να αναμιχθεί έως τώρα σε εσωτερικά ζητήματα της Αυτοδιοίκησης ή σε θέματα που δεν ήταν της αρμοδιότητάς του. Μάλιστα, άνθρωποι από το περιβάλλον του συχνά απαντούσαν στην κριτική για την βουλευτική του δραστηριότητα σχετικά με τα ζητήματα της Κέρκυρας, την κοινοβουλευτική του δράση ανάδειξης των ζητημάτων αυτών και την μικρή χρονικά παρουσία του στην Κέρκυρα με το επιχείρημα των μεγάλων του υποχρεώσεων που απορρέουν από την υπουργική του θέση.

Το CorfuPress com είχε δημοσιεύσει εδώ και μήνες (π.χ. 18 Ιουλίου 2013) ότι Μιχελάκης αλλά και Δένδιας ουσιαστικά προαναγγέλλουν το σπάσιμο των μεγάλων νησιωτικών δήμων μεταξύ αυτών και της Κέρκυρας, χωρίς όμως μέχρι τώρα να υπάρχει οποιαδήποτε επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση.

Η δήλωση

Όλη η δήλωση Δένδια αναφέρει: «Είναι γνωστές στην Κερκυραϊκή Κοινωνία από δύο και πλέον χρόνια, ίσως και περισσότερο, οι απόψεις μου για το θέμα της διοικητικής διαίρεσης του Νομού καθώς επίσης και η διαφωνία του συνόλου της Κερκυραϊκής κοινωνίας για την ύπαρξη του ενός Δήμου.

Θέλω σήμερα να σας ανακοινώσω ότι η κυβερνητική θέση είναι η αλλαγή του παρόντος καθεστώτος .

Αυτό που θα γίνει συντομότατα είναι ότι θα εισαχθεί από τον αρμόδιο Υπουργό κ.Μιχελάκη σχετικό νομοθέτημα στη βουλή στο οποίο ο Δήμος Κερκυραίων θα διασπάται .
Θέμα το οποίο θα συζητηθεί είναι ο αριθμός των νέων Δήμων. Η κυβερνητική πρόταση θα είναι για τρείς Δήμους και η σχετική νομοθετική πρόταση έχει ήδη σταλεί στην ΚΕΔΕ για να συζητηθεί.»

Πηγή: Corfupress.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα