Ν. Αναστασιάδης στην FAZ: «Δεν κατηγορώ τον Σόιμπλε»

«Δεν κατηγορώ τον Schaeuble» είναι ο τίτλος της συνέντευξης που παραχώρησε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, έναν χρόνο μετά τις οδυνηρές αποφάσεις του Eurogroup.

Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του αυτή, ο Κύπριος πρόεδρος τονίζει πως το ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου από την Ευρωζώνη

έχει οριστικά απομακρυνθεί. «Γρήγορα καταλάβαμε πως ο μοναδικός επιτυχημένος δρόμος είναι η παραμονή της Κύπρου εντός της ευρωζώνης. Αποφασίσαμε λοιπόν να μείνουμε εντός της ευρωζώνης και να εκπληρώσουμε όλες τις υποχρεώσεις μας στα πλαίσια των μεταρρυθμίσεων. Και με αυτόν τον τρόπο έχουμε καλά αποτελέσματα», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει στον Κύπριο πρόεδρο ότι υπήρχε ο ισχυρισμός πως η γερμανική κυβέρνηση είχε ζητήσει σε εκείνη την κρίσιμη νύχτα των διαπραγματεύσεων, πριν από έναν χρόνο, κούρεμα των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ. Εάν αληθεύει αυτό, τότε η Γερμανία θα είχε παραβιάσει ανοιχτά έναν ευρωπαϊκό κανόνα.

Ο κ. Αναστασιάδης απαντά: «Δεν θα πω ότι ήταν η γερμανική κυβέρνηση. Δεν κατηγορώ τον κ. Σόιμπλε ή κάποιον άλλο υπουργό Οικονομικών. Το Eurogroup πρότεινε από κοινού αυτή τη λύση. Αυτό που απορρίπτω, όμως, είναι ότι η Κύπρος ζήτησε το κούρεμα των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ. Αυτή θα ήταν μια παράνομη απαίτηση».

Original article: Ν. Αναστασιάδης στην FAZ: «Δεν κατηγορώ τον Σόιμπλε».

Keywords
Τυχαία Θέματα