ΜΥΤΙΛΗΝΗ – Κ.Μητσοτάκης: Τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα. Δεν είναι η Ελλάδα του κ. Τσιπρα αυτή που μας αξίζει

22:02 3/2/2017 - Πηγή: BankWars

«Τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα. Δεν είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα αυτή που μας αξίζει. Η Ελλάδα θα ξαναγίνει δυνατή και υπερήφανη και οι Έλληνες θα ξανασηκώσουν ψηλά το κεφάλι τους», επισήμανε στην ομιλία που εκφώνησε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εδώ, στη Λέσβο, είπε, “έχετε σηκώσει στην πλάτη σας, ένα τεράστιο βάρος. Η στάση σας έχει αναγνωριστεί. Ο ρόλος σας μνημονεύεται θετικά σε όλον τον κόσμο. Το φιλότιμο, η ανθρωπιά, η καλή προαίρεση της Λέσβου υπονομεύονται από την τραγική ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης. Γίνονται βήματα προς τα πίσω. Αυτό που συμβαίνει στη Μυτιλήνη και στα άλλα νησιά είναι απόδειξη της διαχειριστικής αποτυχίας της κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας δεν εφάρμοσε τίποτα από όσα συμφωνήσαμε για την προσφυγική κρίση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων».

Εξαπολύοντας μια ακόμη σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Ο κ. Τσίπρας απέτυχε στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης λόγω ιδεοληψιών. Αν δεν μπορούν ας κάνουν στην άκρη, να έρθουν άλλοι να προσπαθήσουν. Πρόσφυγες και μετανάστες, τους οποίους κάποιοι χρησιμοποιούσαν για να “πουλήσουν” ανθρωπισμό και ευαισθησία, ζουν ακόμα σε τραγικές συνθήκες. Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να λύσουν τα προβλήματα».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε πέντε άμεσες προτεραιότητες που θα εφαρμόσει ως κυβέρνηση για το προσφυγικό:

– «Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.
– Επιτάχυνση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών για την ενεργοποίηση πολιτικού ασύλου.
– Σωστή και αποτελεσματική φύλαξη των εθνικών συνόρων
– Καταγραφή και έλεγχος όλων των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα νησιά.
– Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για τους παραμένοντες σε κλειστές και ανοιχτές δομές στη Μόρια και σε άλλα σημεία της Ελλάδας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε στην ομιλία του: «Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης. Το ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού το αντιμετωπίζουμε υπό το πρίσμα των συμφερόντων της πατρίδας μας και των Ελλήνων. Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη του υγιούς πατριωτισμού».

«Τρεις λέξεις χαρακτηρίζουν τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Ψέματα, ανικανότητα και λάσπη. Ήταν τα δύο πιο εφιαλτικά χρόνια της μεταπολίτευσης. Η χώρα γύρισε πολύ πίσω. Δυστυχώς το πισωγύρισμα ήρθε όταν η χώρα έβγαινε από την κρίση. Υποσχέθηκαν αξιοπρέπεια και έκαναν πιο δύσκολη τη ζωή των πιο αδύναμων κοινωνικών τάξεων. Λαός και ιστορία θα είναι αμείλικτη με τον κ. Τσίπρα και την παρέα του» συνέχισε.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε το ταχύτερο δυνατό την προσφυγή στις κάλπες τονίζοντας ότι «η απομάκρυνση Τσίπρα-Καμμένου είναι προϋπόθεση για να πάει μπροστά η Ελλάδα. Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές και όσο μειώνονται τα ποσοστά τους, τόσο θα μεγαλώνει η αθλιότητά τους. Ανέβηκαν με ψέματα και λάσπη και προσπαθούν κρατηθούν με ψέματα και λάσπη».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «θα γίνει Εξεταστική Επιτροπή για το πρώτο εξάμηνο του 2015 της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια για το πώς οδηγηθήκαμε στο 3ο Μνημόνιο».

«Το θράσος ξεπερνάει κάθε προηγούμενο ειδικά όταν ο κ. Τσίπρας να κατηγορεί πως ζητάμε εκλογές εν μέσω διαπραγμάτευσης. Αντίθετα, εμείς εδώ και μήνες ζητάμε να κλείσει η αξιολόγηση με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την Ελλάδα. Ξεχνά όμως πως εκείνος έριξε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» πρόσθεσε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δίχασε τους πολίτες. Από το Μέγαρο Μαξίμου εκπορεύονται όλες οι αθλιότητες. Όμως εγώ δεν πρόκειται να το κάνω. Δεν μπαίνω σ’ έναν εθνικό διχασμό».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με τα προβλήματα στην τουριστική οικονομία των νησιών ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε τρεις προτάσεις της Ν.Δ. για την τουριστική ανάκαμψη:

– Άμεση επικοινωνία με τους tour operators απευθείας σε υψηλό επίπεδο, ώστε να μπουν ξανά στο παιχνίδι Χίος και Λέσβος, όπου το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο παρά στο νότιο Αιγαίο.

– Επικοινωνία με τις μεγάλες εταιρίες κρουαζιέρας.

– Επαφή με τις low cost εταιρίες και ειδικά με τη Ryanair, στο πρότυπο των Χανίων όπου το 2016 πέρασαν 1 εκατ. νέοι επισκέπτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα