Μυτιληναίος: Ενδιαφέρον για ΔΕΠΑ – Συμμετοχή και στο διαγωνισμό για τις λιγνιτικές

15:28 7/6/2018 - Πηγή: BankWars

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος στη γενική συνέλευση των μετόχων εκδήλωσε το ενδιαφέρον της εταιρίας του να συμμετέχει στο διαγωνισμό αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ. Η Μυτιληναίος θα υποβάλει πρόταση ενδιαφέροντος και για τις λιγνιτικές της ΔΕΗ.

Το ενδιαφέρον μας για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ είναι αυτονόητο αλλά περισσότερα θα μπορέσουμε να

πούμε όταν θα οριστικοποιηθεί το σχήμα ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μυτιληναίος, Ε. Μυτιληναίος .

Όπως είπε τα συμφέροντα στο αέριο είναι πολύ μεγάλα, μεγαλύτερα από τον ηλεκτρισμό και τα απόνερα από τις διεργασίες αρκούν να προκαλέσουν μεγάλες επιχειρηματικές και όχι μόνο αναταράξεις. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η Μυτιληναίος καταναλώνει περίπου το ένα τρίτο του αερίου της χώρας, ενώ ανέφερε ότι βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με μεγάλο όνομα του κλάδου, εκτός από την πρόσφατη συμφωνία απευθείας προμήθειας από τη Gazprom. Επίσης τον Ιούλιο η Μυτιληναίος θα φέρει στην Ελλάδα το πρώτο φορτίο αερίου από την Qatar Gas

Ο κ. Μυτιληναίος ερωτηθείς για το αν η εταιρία θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων, απάντησε θετικά, αν και περιέγραψε το αρνητικό κλίμα που δημιουργούν στην ηλεκτροπαραγωγή οι αυξημένες τιμές των ρύπων.

ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι η εταιρεία θα δώσει το παρόν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού (μη δεσμευτική εκδήλωση ενδιαφέροντος) . Θα εκδηλώσουμε ενδιαφέρον, θα μπούμε στο data room και μετά θα τοποθετηθούμε. Το διοξείδιο θα καθορίσει το μέλλον της αγοράς ηλεκτρισμού στην Ελλάδα, είπε ο κ. Μυτιληναίος υπογραμμίζοντας την επιφύλαξή του καθώς η ΕΕ κάνει τα πάντα ώστε τα δικαιώματα ρύπων να είναι ακριβά.

Οι αμερικανικές κυρώσεις προς τη ρωσική Rusal αύξησε πολύ τις τιμές και έδωσε την ευκαιρία να κλειδώσει αυξημένες τιμές πώλησης η Μυτιληναίος και σε συνδυασμό με την αύξηση παραγωγής και της παραγωγικότητας καθώς και τη μείωση του κόστους θα δώσει μία πάρα πολύ καλή χρονιά.

Η ΓΣ αποφάσισε τη διανομή μικτού μερίσματος 0,32 ευρώ ανά μετοχή (ή 0,27 ευρώ καθαρό) και ενέκρινε το νέο 11μελές ΔΣ όπου μεταξύ άλλων συμμετεχουν οι: Γιώργος Χρυσικός, Σπύρος Κασδάς, Ευάγγελος Χρυσάφης, Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα