Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Νέα σελίδα – Επικοινωνία Μέι με Μέρκελ και Ολάντ – Ένας …Δαυίδ ανέλαβε το υπουργείο εξόδου από την ΕΕ

Η βρετανική κυβέρνηση θα χρειαστεί κάποιο χρόνο πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε η νέα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, σε συνομιλίες της με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, το βράδυ της Τετάρτης.

Την επιθυμία του οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση

να ξεκινήσουν «το συντομότερο δυνατόν», είπε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος συνεχάρη την κ. Μέι για την ανάληψη των καθηκόντων της, σύμφωνα με ανακοίνωσε της γαλλικής προεδρίας.

Οι δύο ηγέτες «δεσμεύθηκαν να επιδιώξουν ενεργά τη βελτίωση της διμερούς φιλικής σχέσης που ενώνει τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο σε όλους τους τομείς».

ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο Ντέιβιντ Ντέιβις ανέλαβε επικεφαλής του νέου υπουργείου το οποίο θα χειριστεί τις διαπραγματεύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποχώρησή του.

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και υπέρμαχος του Brexit, Μπόρις Τζόνσον, είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Φίλιπ Χάμοντ, πρώην υπουργός Εξωτερικών, ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών, αντικαθιστώντας τον Τζορτζ Όζμπορν, υπέρμαχο της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. .

Ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Άμπερ Ραντ διορίστηκε υπουργός Εσωτερικών, ενώ ο Μάικλ Φάλον παραμένει στο υπουργείο Άμυνας.

Ο Λίαμ Φοξ, ένας από τους ηγέτες της εκστρατείας υπέρ του Brexit, αναλαμβάνει υπουργός Διεθνούς Εμπορίου. Ο κ. Φοξ διετέλεσε υπουργός Άμυνας (2010-2011) ενώ είχε επίσης αναλάβει διάφορες άλλες θέσεις σε κυβερνήσεις των Τόρις κατά το παρελθόν.

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT

Να αρχίσει «σύντομα» τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. για το Brexit κάλεσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερίσα Μέι.

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο δημιούργησε μια νέα κατάσταση, στην οποία το ΗΒ και η ΕΕ πρέπει να αντιδράσουν σύντομα. Θα σπεύσω να συνεργασθώ στενά μαζί σας και να πληροφορηθώ τις προθέσεις σας για αυτό το ζήτημα», ανέφερε ο Γιούνκερ σε επιστολή του προς την Μέι την οποία ανήρτησε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

ΤΖΙΑΝΙ ΠΙΤΕΛΑ: ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙ Ο ΚΑΜΕΡΟΝ…

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον «δεν θα λείψει σε κανέναν», ανέφερε την Τετάρτη ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζάνι Πιτέλα.

«Αντίο, κ. Κάμερον. Δεν θα λείψεις σε κανέναν» σχολίασε ο κ. Πιτέλα .

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επανέλαβε εξάλλου τις προειδοποιήσεις ότι η Βρετανία δεν μπορεί να διατηρήσει τα προνόμιά της για πρόσβαση στην ενιαία αγορά της Ε.Ε. χωρίς να τηρεί τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, μεταξύ αυτών την υποδοχή των Ευρωπαίων μεταναστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα