ΜΟΥΝΤΙΑΛ: Οι Άγγλοι μπλέκουν τον Μισέλ Πλατινί στο σκάνδαλο με το Κατάρ

14:35 3/6/2014 - Πηγή: BankWars

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph σε δημοσίευμα της εμπλέκει τον Μισέλ Πλατινί στο σκάνδαλο για την ανάθεση στο Κατάρ του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2022.

Στο δημοσίευμα, η εφημερίδα υποστηρίζει πως έχει στη διάθεση της αδιάσειστα στοιχεία για συνάντηση του προέδρου της UEFA με τον Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ, τον άνθρωπο ο οποίος φέρεται να δωροδόκησε με εκατομμύρια ευρώ τα μέλη της FIFA

προκειμένου να δώσουν τις ψήφους τους στο Κατάρ στη διαδικασία για την ανάθεση του Μουντιάλ του 2022.

Ο Μπιν Χαμάμ φέρεται να προσέγγισε ο ίδιος τον Μισέλ Πλατινί λίγο πριν την ψηφοφορία με σκοπό να κερδίσει την συμπαράσταση του. Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της UEFA δεν έκρυψε πως είχε δώσει τη ψήφο του στο Κατάρ στη ψηφοφορία του 2010 ενώ ήταν υπέρ της μετάθεσης της διοργάνωσης το χειμώνα για να αποφευχθούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο Κατάρ το καλοκαίρι.

Ο Πλατινί είχε παραδεχτεί πως είχε δειπνήσει με τον, τότε, Πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, και αξιωματούχους του Κατάρ αλλά αρνήθηκε πως του είχε ζητηθεί να στηρίξει την υποψηφιότητα.

Ωστόσο, τα σενάρια “φούντωσαν” όταν ο γιος του Πλατινί ανέλαβε ηγετικό πόστο σε αθλητική εταιρεία του Κατάρ.

Μετά τις αποκαλύψεις για διαφθορά, Αυστραλία και ΗΠΑ, οι χαμένες της ψηφοφορίας, ετοιμάζονται να θέσουν ξανά υποψηφιότητα για το Μουντιάλ του 2022. Μάλιστα, η Αγγλία φέρεται έτοιμη να θέσει υποψηφιότητα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 που έχει δοθεί στη Ρωσία καθώς οι ψηφοφορίες για τα δυο Μουντιάλ έγιναν ταυτόχρονα.

Original article: ΜΟΥΝΤΙΑΛ: Οι Άγγλοι μπλέκουν τον Μισέλ Πλατινί στο σκάνδαλο με το Κατάρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα