«Μούδιασμα» στην κυβέρνηση μετά τους πανηγυρισμούς για το Eurogroup

«Μούδιασμα» επικρατεί στην κυβέρνηση μετά τους χθεσινούς πανηγυρισμούς για την απόφαση του Eurogroup για βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Η αντίδραση του ΔΝΤ, το οποίο χαρακτήρισε ανεπαρκή τα μέτρα για το χρέος, ενώ ζητεί και προληπτικά μέτρα λόγω της εμμονής του Βερολίνου με τους υψηλούς στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα, έκοψε τα φτερά της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Αυτό

προκύπτει από τις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος προανήγγειλε πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρας, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία χωρίς τη λήψη νέων μέτρων.

Η κυβέρνηση αναζητά πολιτική λύση, η οποία βεβαίως μπορεί να βασιστεί μόνο σε πρωτοβουλία της Άγγελα Μέρκελ. Ωστόσο, ο γόρδιος δεσμός είναι δύσκολο να λυθεί και η χώρα οδεύει ολοταχώς προς ένα τέταρτο μνημόνιο.

Όπως έγραφε χθες το bankwars.gr, είναι πολύ κακό, να πανηγυρίζει κανείς γιατί πήρε ένα κομμάτι τυρί, πιθανόν και σάπιο, και σε αντάλλαγμα, μπήκε στη φάκα! Με άγνωστο μάλιστα τον χρόνο, που αυτοί που τον έβαλαν, θα του ανοίξουν την πόρτα.

«Στο τέλος του προγράμματος θα συζητήσουμε για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος», τόνισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Πιο ευχάριστη βραδιά για τον Σόιμπλε, δεν ήταν δυνατόν να του προσφερθεί…

Eurogroup: Γιατί πανηγυρίζουμε; Μας δώσανε τυράκι και μπήκαμε στη φάκα!

Keywords
Τυχαία Θέματα