ΜΙΖΕΣ – ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ: Στον ανακριτή ο επιχειρηματίας Κ. Δαφέρμος

Απολογείται σήμερα ο επιχειρηματίας στον χώρο των όπλων Κωνσταντίνος Δαφέρμος, που συνελήφθη τη Δευτέρα ύστερα από ένταλμα του ανακριτή Διαφθοράς Νίκου Τσιρώνη για την υπόθεση της αγοράς των ρωσικών συστημάτων τύπου Kornet.

Συγκατηγορούμενοι του στην υπόθεση, που επίσης συνελήφθησαν μετά από ένταλμα ως μέλη εμπλεκόμενων εταιρειών, είναι ο γιος του επιχειρηματία καθώς και ένας συνεργάτης του, οι οποίοι αναμένεται να απολογηθούν σήμερα πριν βρεθεί ενώπιον του ανακριτή ο Κωσταντίνος Δαφέρμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας ζήτησε σήμερα να του δωθεί νέα προθεσμία, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από τον κ. Τσιρώνη.

ι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της επίμαχης αγοράς, αφορούν τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας σε συνδυασμό με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Τα εντάλματα σε βάρος του εμπόρου όπλων και των δύο συγκατηγορουμένων του εκδόθηκαν, καθώς διαβιβάστηκαν πριν τρεις ημέρες στο ανακριτικό γραφείο στοιχεία που είχαν ζητηθεί μέσω δικαστικών συνδρομών από τις ελβετικές και τις αυστριακές Αρχές, σύμφωνα με τα οποία προκύπτουν παράνομες πληρωμές για την επίμαχη προμήθεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα