ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Γιατί πάει ο Σαμαράς στην Κίνα

Στην ιδιαίτερη σημασία που αποδίδουν οι Κινέζοι στην επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Πεκίνο αναφέρεται ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νότης Μηταράκης, που βρίσκεται στην κινεζική πρωτεύουσα.

«Η Κίνα, ως γνωστόν, είναι μία από τις μεγαλύτερες υπερδυνάμεις του κόσμου. Είναι σημαντικό ότι επιλέχθηκε η πρόσκληση προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό να είναι από τις πρώτες, που έκανε η νέα

πολιτική ηγεσία της Κίνας» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μηταράκης.

Οι σχέσεις της Ελλάδος με την Κίνα είναι καλή εδώ και χρόνια. Αυτό που είναι σημαντικό τώρα είναι να προχωρήσουμε ακόμα περαιτέρω σε συγκεκριμένες συμφωνίες συνεργασίας στον επενδυτικό και στον εξαγωγικό τομέα επισήμανε ο κ. Μηταράκης τονίζοντας:

Στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά στον τομέα των υποδομών, δηλαδή λιμάνια και αεροδρόμια. Γι΄ αυτό θέλουμε να δούμε πώς θα εκδηλωθεί, όταν ξεκινήσουν οι σχετικοί διαγωνισμοί. Με αυτή την επίσκεψη, θα δοθεί η ευκαιρία να γίνουν και οι σχετικές συζητήσεις. Υπάρχει επίσης μία συνεργασία μεταξύ της Ελλάδος και της Κίνας αρκετά σημαντική στον τομέα της ναυτιλίας.

Το ενδιαφέρον από την πλευρά της Κίνας, για την ενίσχυση του τουρισμού προς την Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο. Είναι μία πολύ σημαντική αγορά για εμάς η Κίνα και αυτή την αγορά θέλουμε να καλλιεργήσουμε.

Επίσης, είναι μεγάλο το ενδιαφέρον για την εισαγωγή προϊόντων από την Ελλάδα στην Κίνα και γι΄ αυτό στην αποστολή, μαζί με τον Πρωθυπουργό, θα έλθουν στην Κίνα εκπρόσωποι εξαγωγικών κλάδων και εξαγωγικών φορέων.

Keywords
Τυχαία Θέματα