Μια ματιά στις σημερινές εφημερίδες

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Το χάλι του Μιχάλη”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “με υβριστικούς χαρακτηρισμούς, καταγγελίες στον αέρα, αισχρότητες αλλά χωρίς καμία ουσιαστική εξήγηση για το ρεπορτάζ επέλεξε να «απαντήσει» ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας», με τίτλο «Μπάτλερ μεγαλοεργολάβων ο Χρυσοχοΐδης – Καλύπτει προκλητικά Μπόμπολα για το ναυάγιο του μετρό Θεσσαλονίκης»”.

ΕΘΝΟΣ: “Ανοιξαν οι πύλες της… Εφορίας”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “την εμφάνιση

των εισοδημάτων τους, προσυμπληρωμένων στην ηλεκτρονική μορφή του εντύπου Ε1, θα περιμένουν οι φορολογούμενοι μέχρι να υποβάλουν τη δήλωσή τους. Ο μηχανισμός υποβολής των στοιχείων άνοιξε. Η προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “«Αναπόφευκτος ο πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας και ο Γ’ Παγκόσμιος»!”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “η γεωπολιτική «προφητεία» του Ιωάννη Φουράκη «Αναπόφευκτος ο πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας και ο Γ’ Παγκόσμιος»! Οι Αμερικάνοι στρέφονται ξανά στη Συρία για να… ισοφαρίσουν την ήττα τους στην Κριμαία. Ο αντιπρόεδρος του Ερντογάν προβλέπει αιματηρό εμφύλιο στην Τουρκία”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Κούρεμα δόσεων σε δάνεια με διαμεσολαβητή”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “με το νόμο 3898/2010 εισήχθη στην Ελλάδα ο θεσμός της διαμεσολάβησης. Ετσι, ουσιαστικά ενσωματώθηκε στο εσωτερικό Δίκαιο η Οδηγία 2008/52/ΕΚ του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 2008″.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Στον εισαγγελέα εργολάβοι-Περιφέρεια”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “πόρισμα των επιθεωρητών Περιβάλλοντος διαπιστώνει περιβαλλοντικά εγκλήματα στον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ Γραμματικού και στέλνει στον εισαγγελέα τους υπευθύνους της Περιφέρειας Αττικής και της αναδόχου εργολαβικής κοινοπραξίας συμφερόντων των ομίλων Λ. Μπόμπολα, Σ. Λάτση, Θ. Λασκαρίδη, Χρ. Γιόκαρη για αναζήτηση ποινικών ευθυνών”.

ΕΣΤΙΑ: “Το κράτος συνθλίβει τις επιχειρήσεις”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “κύριο άρθρο της «Εστίας» προ δέκα ετών. Το μέγα εμπόδιο τότε, ήταν το κράτος. Οχι μόνον ως δαπάνες, ελλείμματα και χρέος, αλλά και ως μηχανισμός παρεμβάσεως στην οικονομία. Ο,τι λοιπόν γράφαμε το 2004, το προσυπογράφουμε μέχρι κεραίας το 2014″.

Η ΑΥΓΗ: “Υπό μετανάστευση η κυβέρνηση”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ρωγμές στο κυβερνητικό μπλοκ για τη συμφωνία – μνημόνιο με την τρόικα. Εμφύλιος Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για την ακροδεξιά ατζέντα Σαμαρά”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Σφάζονται!”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “η διάταξη για τους μετανάστες, που θα απελαύνονται αν κάνουν ψευδείς καταγγελίες, έφερε τον απόλυτο διχασμό μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Οκτώ υπουργεία αγρόν ηγόρασαν”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “μπορεί η κυβέρνηση να ανακοίνωσε την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, αλλά οκτώ από τα εννέα συναρμόδια υπουργεία δεν το… άκουσαν”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Εναρξη μετ΄εμποδίων”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “έναρξη λειτουργίας μετ εμποδίων για το νέο σύστημα Υγείας (ΠΕΔΥ). Νωρίς χθες το πρωί οι υγειονομικές μονάδες παραδόθηκαν στις αρμόδιες Υγειονομικές Περιφέρειες, παρουσία των εργαζομένων. Ακόμη και των γιατρών που έκαναν αίτηση ένταξης στο νέο σύστημα, παρ΄ότι έχουν διορία έναν μήνα να κλείσουν το ιατρείο τους και να αναλάβουν υπηρεσία προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Πρόταση νόμου του ΚΚΕ για άμεση προστασία των ανέργων”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “πρόταση νόμου, με τον τίτλο «άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων», κατέθεσε χτες στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Η πρόταση νόμου αποτελεί επικαιροποίηση της αντίστοιχης που είχε καταθέσει το ΚΚΕ τον Σεπτέμβρη του 2012″.

ΤΑ ΝΕΑ: “Το Μνημόνιο φεύγει. Οι επενδυτές έρχονται”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “ανοίγει ο δρόμος για το τέλος των Μνημονίων μετά τη χθεσινή δήλωση του επιτρόπου Ολι Ρεν, ο οποίος -επιβεβαιώνοντας προχθεσινό ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ»- δήλωσε ξεκάθαρα ότι είναι πλέον διασφαλισμένη η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας για ολόκληρο το 2014″.

Kontranews: “Τα έδωσε όλα στους Τούρκους ο Τουρκολιάς!”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “η παραίτηση Τουρκολιά από τη διοίκηση της Εθνικής Τραπέζης είναι πλέον μονόδρομος μετά τις διαστάσεις, πολιτικές και ποινικές που λαμβάνει το κορυφαίο σκάνδαλο με την αγορά της περιβόητης πολυκατοικίας στην Κωνσταντινούπολη με το εξωφρενικό τίμημα των τριακοσίων εκατομμυρίων ευρώ”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Κέρδη-ανάσα για ΕΤΕ”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “ευχάριστη έκπληξη για τους επενδυτές και την αγορά αποτέλεσε η χθεσινή δημοσιοποίηση από την Εθνική Τράπεζα των αποτελεσμάτων της για το 2013. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 809 εκατ., έναντι ζημιών 2,14 δισ. το 2012. Οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 14%, ενώ ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις στην Ελλάδα ήταν στο 90% έναντι 101% το 2012″.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Πανευρωπαϊκή εποπτεία και διάσωση των τραπεζών”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “τη σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ρευστότητας προς την πραγματική οικονομία εγγυάται η συμφωνία για την τραπεζική ενοποίηση, που επιτεύχθηκε χθες έπειτα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις και εκατέρωθεν υποχωρήσεις των τριών θεσμικών οργάνων της Ε.Ε.”.

Original article: Μια ματιά στις σημερινές εφημερίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα