ΜΕΞΙΚΟ – ΣΕΙΣΜΟΣ: Δραματική αύξηση νεκρών – Σοκ και δέος από τα 8,1 Ρίχτερ

22:05 8/9/2017 - Πηγή: BankWars
UPD: Δραματική αύξηση του αριθμού των νεκρών. Σε 58 ανέρχονται σύμφωνα με νεότερο απολογισμό οι νεκροί στο Μεξικό από τον σεισμό των 8,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Η εθνική επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών καταμέτρησε 58 νεκρούς από τον σεισμό, 45 στην Πολιτεία Οαχάκα, 10 στην Τσιάπας και 3 Ταμπάσκο» δήλωσε με ανάρτησή του στο Twitter o συντονιστής της πολιτικής προστασίας, Λουίς Φελίπε Πουέντε.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 23.49 της Πέμπτης,

τοπική ώρα (07.49 την Παρασκευή, ώρα Ελλάδας), με το επίκεντρό του να εντοπίζεται στον Ειρηνικό, σε απόσταση 87 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης Πιχιχιάπαν, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS.

Η ισχυρή δόνηση έγινε αισθητή μέχρι και τη γειτονική Γουατεμάλα.

Λόγω της δόνησης προκλήθηκε επίσης μικρό τσουνάμι, ύψους 70 εκατοστών, στα παράλια του Μεξικού, ενώ οι αρχές εκκένωσανπαράκτιες περιοχές.

8/9/2017 ΩΡΑ 22.00Στους 32 οι νεκροί από τα 8,1 ΡίχτερΤουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μεξικό από τον ισχυρότερο σεισμό που έχει σημειωθεί στη χώρα εδώ και έναν αιώνα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών.

Σε τουλάχιστον 15 ανέρχονται οι νεκροί από τον σεισμό που έπληξε την περασμένη νύκτα το Μεξικό, ανακοίνωσε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Το μέγεθος του σεισμού υπολογίσθηκε στους 8,1 βαθμούς από το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS. Ο μεξικανός πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο δήλωσε πως ο σεισμός είχε μέγεθος 8,2 βαθμούς, ενώ οι μεξικανικές αρχές είχαν αρχικά ανακοινώσει πως ήταν μεγέθους 8,4 βαθμών.

«Πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό εδώ και έναν αιώνα», δήλωσε ο Ενρίκε Πένια Νιέτο μιλώντας από το εθνικό κέντρο πρόληψης καταστροφών.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν περίπου 100 χιλιόμετρα στα ανοικτά των ακτών της Πολιτείας των Τσιάπας, 123 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Πιχιχιάπαν, πρόσθεσε το USGS, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 33 χιλιόμετρα.

Η πολιτική προστασία του Μεξικού ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό που έχει καταγραφεί στη χώρα μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1985 που προκάλεσε τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και την κατάρρευση πολλών κτιρίων.

Οι κάτοικοι της πόλης του Μεξικό βγήκαν στους δρόμους, ενώ πολλοί συναγερμοί αυτοκινήτων τέθηκαν σε λειτουργία μετά τον σεισμό που σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυκτα. Σε κάποιες συνοικίες υπήρχε και διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα