Μέτρα υπέρ των φαρμακοποιών

22:02 6/6/2013 - Πηγή: BankWars

Σύμφωνα με το μνημόνιο, το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών πρέπει να μειωθεί στο 15% από το 22%. Ωστόσο, η ηγεσία του υπουργείου διαφωνεί με το εν λόγω μέτρο, εκτιμώντας ότι με την επίτευξη του στόχου της φαρμακευτικής δαπάνης μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση με την τρόικα. «Οι φαρμακοποιοί

είναι ένας από τους κλάδους που έχουν υποστεί σημαντική μείωση του εισοδήματός τους, από την μείωση της φαρμακευτικής ασφαλιστικής δαπάνης. O τζίρος των φαρμακείων έχει μειωθεί στο μισό , επομένως έχει μειωθεί και το κέρδος του φαρμακοποιού. Πρέπει να συζητήσουμε ξανά αν αντέχουν οι φαρμακοποιοί άλλες απώλειες στο εισόδημά τους» είχε πει ο κ. Σαλμάς, στη διάρκεια πρόσφατης τηλεοπτικής συνέντευξης.

Με την ίδια… προστατευτική διάθεση αντιμετωπίζεται και το θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ). Τα σκευάσματα αυτά πωλούνται μόνο στα φαρμακεία και ως φαίνεται στην πλειοψηφία τους εκεί θα συνεχίζουν να πωλούνται. Συζητείται μόνο το ενδεχόμενο να πωλούνται στα σούπερ μάρκετ κάποιες βιταμίνες.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα