Μετωπική Τσίπρα κατά κυβέρνησης και των “συνιστωσών” του ΣΥΡΙΖΑ

Tην επόμενη φορά, που θα υπάρξει εναντίον κάποιας απεργίας πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνταχθεί με τους απεργούς στους χώρους εργασίας, θα δώσει πλήρη πολιτική κάλυψη στην προσπάθειά τους και η απεργία θα είναι πλέον «πολιτική και διαρκής».
«Θα

τσακίσουμε στην πράξη τη φάμπρικα των επιστρατεύσεων» είπε σήμερα, μιλώντας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ο Α.Τσίπρας.

Στην ομιλία του:

- Επέκρινε και την προσπάθεια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να προσελκύσει το κινεζικό ενδιαφέρον για αποκρατικοποιήσεις, λέγοντας ότι θέλει να μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα σε μία τεράστια οικονομική ζώνη, με χαμηλούς μισθούς, αφορολόγητα κέρδη και απροστάτευτους τους εργαζόμενους και το περιβάλλον. Κατά τον κ. Τσίπρα, πρόκειται για ένα μοντέλο, που αρχικά επιχειρείται να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, αλλά στη συνέχεια και σε όλη την Ευρώπη. «Οι αλλαγές που προωθούνται είναι μεγαλύτερες ακόμα κι από εκείνες, που ακολούθησαν την πτώση του τείχους του Βερολίνου» σημείωσε

-Εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στη «λεηλασία», όπως είπε, του δημόσιου πλούτου και δεσμεύτηκε, όχι μόνο να αντισταθεί στα κυβερνητικά σχέδια, αλλά και στην περίπτωση, που αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση, να αντιστρέψει τις πωλήσεις και να αναλάβει και πάλι τον έλεγχο σε τομείς, όπως η ενέργεια, το νερό και άλλους.

ΤΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ …ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ

Ο κ. Τσίπρας έδωσε το έναυσμα για μία σκληρή εσωκομματική αναμέτρηση στο συνέδριο του Ιουνίου , καθώς ουσιαστικά ζήτησε αλλάξει όλος ο τρόπος οργάνωσης, δομής και λειτουργίας, κάτι που όμως προκαλεί έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό και κυρίως από την αριστερή πτέρυγα.
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς για να πείσουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε την κοινωνία» και ζήτησε να διαλυθούν τόσο οι συνιστώσες, όσο και οι εσωκομματικές τάσεις.
Διαβεβαίωσε όμως ότι δεν θα υπάρξουν αποκλεισμοί στην εκλογή των οργάνων και ότι υπερασπίζει τη λειτουργία τάσεων, ως ιδεολογικά ρεύματα στο εσωτερικό του νέου ενιαίου κόμματος.
Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε τη μετατροπή των σημερινών συνιστωσών σε διακριτά μεν ρεύματα, που όμως η δράση τους πρέπει να εντάσσεται στο συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας του νέου ενιαίου φορέα.
Η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής.

Keywords
Τυχαία Θέματα