Μέρκελ: Όταν θέλουμε, μπορούμε – Να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση για την Ελλάδα

Όλες οι πλευρές που συμμετέχουν στις ελληνικές διαπραγματεύσεις χρειάζεται να συνεχίσουν να συνομιλούν για να επιλύσουν τα προβλήματα της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σε συνέδριο στο Βερολίνο.

«Όταν θέλουμε, μπορούμε, αλλά η βούληση πρέπει να προέρχεται από όλες τις πλευρές, άρα είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να μιλάμε ο ένας στον άλλο», δήλωσε η Μέρκελ.

«Δεν

είναι η πρώτη φορά που πρέπει να γίνουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε μια ευρωπαϊκή χώρα», είπε και επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι «οι ατομικές προσπάθειες και η αλληλεγγύη λειτουργούν από κοινού στην Ευρώπη. Αυτό πρέπει να ισχύει για όλους», πρόσθεσε.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος τόνισε ότι το ισχυρό ευρώ καθιστά πιο δύσκολη την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από τις ευρωπαϊκές χώρες.

«Ένα πολύ ισχυρό ευρώ λειτουργεί έτσι ώστε να μην μπορούν παρά μόνον πολύ δύσκολα να υλοποιήσουν τις μεταρρυθμίσεις» και να καρπωθούν τα αποτελέσματα από αυτές «για παράδειγμα στις εξαγωγές», δήλωσε η Μέρκελ, αφού έπλεξε το εγκώμιο «των σημαντικών μεταρρυθμίσεων που έχουν πραγματοποιήσει η Ισπανία και η Πορτογαλία».

Keywords
Τυχαία Θέματα