ΜΕΝΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ: Μίσος και πάθος! Τον στραγγάλισε με γυμνά χέρια – Άφαντος ο δολοφόνος

[UPD] Φρικτό θάνατο είχε ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Κυψέλη.

Όπως προκύπτει από τη νεκροψία-νεκροτομή που διενήργησαν στη σορό του συγγραφέα οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκη και Χριστίνα Τσάκωνα, ο Μένης Κουμανταρέας είχε στραγγαλιστεί.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο δράστης πριν στραγγαλίσει τον συγγραφέα, του είχε προκαλέσει βαριές κακώσεις στο κεφάλι και την κοιλιά.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΕΝΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ: Ψάχνουν τον δολοφόνο του

Νεκρός στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη

στον 4ο όροφο επί της Ζακύνθου 3, βρέθηκε ο γνωστός συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας, τα ξημερώματα του Σαββάτου.Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στρέφονται προς τρεις κατευθύνσεις. Αρχικά στο κινητό τηλέφωνο του συγγραφέα και τις κλήσεις που είχε το βράδυ της δολοφονίας. Όπως έγινε γνωστό φίλος του Μένη Κουμανταρέα κατάθεσε ότι ήταν μαζί του το βράδυ της Παρασκευής όταν του είπε ότι θα πρέπει να πάει στο σπίτι του για πέντε λεπτά για μία δουλειά.

Αυτό το στοιχείο μαζί με το γεγονός ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης της πόρτας του διαμερίσματος και το σπίτι είχε ψαχτεί επιλεκτικά οδηγούν την αστυνομία στην υπόθεση ότι ο δολοφόνος γνώριζε τον συγγραφέα και πιθανότατα να είχε ραντεβού μαζί του εκείνο το βράδυ.
Παράλληλα τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν τυχόν δαχτυλικά αποτυπώματα ή ίχνη DNA, τα οποία μπορεί να ρίξουν φως στην υπόθεση, ενώ εξετάζεται και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας κοντά στο διαμέρισμα του συγγραφέα.

Επιπλέον στοιχεία θα δοθούν και από την νεκροτομή, καθώς δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη εάν ο συγγραφέας πέθανε από ασφυξία από ένα μαξιλάρι που βρέθηκε δίπλα στη σορό του ή από κάποιο χτύπημα στο κεφάλι ή υπέκυψε από την καρδιά του εξαιτίας της επίθεσης που δεχόταν.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ…

Νεκρός στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη στον 4ο όροφο επί της Ζακύνθου 3, βρέθηκε ο γνωστός συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας, τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 83χρονος συγγραφέας βρέθηκε να φέρει εκδορές και χτυπήματα στο πρόσωπο.έθηκε το πρωί του Σαββάτου, στο διαμέρισμά του επί της οδού Ζακύνθου στην Κυψέλη, ο γνωστός συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας.

Ο συγγραφέας που ήταν 83 ετών, φέρει σύμφωνα με μια πρώτη ιατροδικαστική εξέταση μώλωπες στον λαιμό και το πρόσωπο, χωρίς ακόμη να μπορεί να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία θανάτου και ανοικτό είναι το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στην πόρτα του διαμερίσματος δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης, ενώ ο χώρος παρουσιάζει σημάδια έρευνας. Τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να εξακριβωθούν τη Δευτέρα, μετά τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έφερε χτυπήματα από όπλο ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο.

Ο Μένης Κουμανταρέας γεννήθηκε στην Αθήνα, γιος του τραπεζικού και χρηματιστή Αντώνη Κουμανταρέα. Το 1948 έζησε για έξι μήνες κοντά στον αδερφό του πατέρα του στο Λονδίνο, όπου ήρθε σε επαφή με την εκεί πολιτιστική κίνηση. Τον επόμενο χρόνο αποφοίτησε από το Πρότυπο Λύκειο Αθηνών και στη συνέχεια σπούδασε νομικά και φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο ναυτικό και εργάστηκε για είκοσι χρόνια υπάλληλος ναυτιλιακών και ασφαλιστικών εταιρειών. Το 1972 σπούδασε με υποτροφία στο Βερολίνο για έξι μήνες.

Το 1961 άρχισε να συνεργάζεται με το περιοδικό “Ταχυδρόμος”, και το 1962 εμφανίστηκε στη λογοτεχνία με τη συλλογή διηγημάτων “Τα μηχανάκια”. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συμμετείχε στην αντιστασιακή έκδοση “18 Κείμενα” και οδηγήθηκε τρεις φορές σε δίκη βάσει του νόμου “περί ασέμνου δημοσιεύμα-τος” για το έργο του “Το αρμένισμα”- ωστόσο, το 1972 πήρε την υποτροφία RAAD για το Βερολίνο. Από το 1982 ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή και τη μετάφραση. Έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, Λιούις Κάρολ, Έντγκαρ Άλαν Πόε, Έρνεστ Χέμινγουεϊ, Ουίλιαμ Φώκνερ και Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ.

Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος (1967, για το Αρμένισμα) και το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος (1976, για τη “Βιοτεχνία υαλικών” και, 2002, για το “Δύο φορές Έλληνας”). Είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, και τη δεκαετία του 1980 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά.

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συμμετείχε στην αντιστασιακή έκδοση «18 κείμενα» και οδηγήθηκε τέσσερις φορές σε δίκη για το έργο του «Το αρμένισμα». Τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο διηγήματος (1967 για το «Αρμένισμα») και το κρατικό βραβείο μυθιστορήματος (1975 για τη «Βιοτεχνία υαλικών»).

Ήταν ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και από το 1982 ως το 1986 ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Keywords
Τυχαία Θέματα