ΜΕΚΚΑ: Τραγωδία – Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου τουλάχιστον 700 προσκυνητές – Πάνω από 2 εκατ. οι πιστοί

Νέα τραγωδία έπληξε τη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας όπου έχουν συγκεντρωθεί δύο εκατομμύρια Μουσουλμάνοι για το ετήσιο ισλαμικό προσκύνημα.

Τουλάχιστον 700 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίσθηκαν έξω από τη Μέκκα σε ποδοπάτημα του πλήθους κατά τη διάρκεια του ιερού προσκυνήματος, όπως μετέδωσε η τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν δέκα ημέρες περίπου, πάνω από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από κατάρρευση γερανού.

ΧΘΕΣ

Στο ετήσιο προσκύνημα των μουσουλμάνων στην ιερή πόλη της Μέκκας, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι επισκέπτες

φέτος θα ξεπεράσουν τα 2 εκατομμύρια. Το προσκύνημα στη Μέκκα είναι μέσα στις πέντε μεγάλες υποχρεώσεις των μουσουλμάνων, με τις άλλες τέσσερις να περιλαμβάνουν την πίστη στην μοναδικότητα του Θεού και του προφήτη του του Μωάμεθ, τις πέντες προσευχές ημερησίως, την προσφορά προς τους φτωχούς, και την νηστεία κατά την διάρκεια του Ραμαζανιού.

Οι περισσότεροι φτάνουν στο ιερό όρος Arafat με λεωφορεία, όμως οι πιο φτωχοί έρχονται από την ιερή πόλη της Μέκκας περπατώντας περί τα 15 χιλιόμετρα μέσα στον καυτό ήλιο. Στην διαδρομή έχουν στηθεί ειδικοί ψεκαστήρες για να δροσίζουν τους πιστούς, ενώ ειδικά οργανωμένα συνεργεία τους παρέχουν πόσιμο νερό και τροφή δωρεάν.

Οι προσκυνητές φιλοξενούνται σε μία τεράστια έκταση από τέντες, ενώ 7 ξενοδοχεία που απευθύνονται σε VIP επισκέπτες κοστίζουν έως και 7.000 δολάρια για μια βραδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα