ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ – ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ: Αλβανός 31 ετών ο δράστης – Πλούσιο παρελθόν – Γιατί δεν τον είχαν συλλάβει;

UPD: ΔΡΑΣΤΗΣ της αιματηρής επίθεσης στο Μικρολίμανο είναι ο 31χρονος Αλβανός Μπάκο Άρβερ. Είναι σεσημασμένος και οι αστυνομικοί λένε πως είναι άκρως επικίνδυνος. Το ερώτημα είναι, με βάση τα στοιχεία που έδωσε για αυτόν η Αστυνομία, ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΑΦΗΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ…

Ο 40χρονος, σύμφωνα με την αστυνομία, εμπλέκεται σε περιστατικό με πυροβολισμούς σε νυχτερινό μαγαζί στο Μεταξουργείο, όπου είχε σκοτωθεί ένας 44χρονος, αλλά και σε καφενείο στον Αγιο Παντελεήμονα. Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις, η εκτίμηση είναι πως η επίθεση έγινε για να «πουλήσει προστασία» ο δράστης, ενώ

στο νέο «χτύπημα» οι αρχές εκτιμούν ότι ήταν υπό την επήρεια κοκαΐνης.

Η πρώτη επίθεση είχε γίνει στις 31 Οκτωβρίου, σε καφετέρια-μπαρ στο Μεταξουργείο. Οι δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο και είχαν πυροβολήσει εναντίον του καταστήματος με καλάσνικοφ. Από την επίθεση είχε τραυματιστεί θανάσιμα ένας 44χρονος Έλληνας. Η δεύτερη επίθεση έγινε στις 6 Νοεμβρίου, στην οδό Αριστοτέλους 106, όταν, δύο, πιθανότατα, άτομα γάζωσαν την καφετέρια με 12 σφαίρες, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες. Οι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο με κλεμμένες πινακίδες, σταμάτησαν έξω από μπαρ και μετά τους πυροβολισμούς, και πάλι με καλάσνικοφ, τράπηκαν σε φυγή.

Οι αρχές έχουν ήδη στα χέρια τους τη φωτογραφία του δράστη και περιμένουν την έγκριση του εισαγγελέα για να τη δώσουν στη δημοσιότητα.

Αυτό είναι το γελοίο κράτος! Νόμος προστατεύει τη “μουτσούνα” του πιστολέρο στο Μικρολίμανο

Όπως μετέδωσε το Mega στο δελτίο ειδήσεων, τα χέρια της αστυνομίας, αλλά και της Δικαιοσύνης, είναι «δεμένα» όσον αφορά στη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του καταζητούμενου κακοποιού, του 31χρονου Αλβανού Μπάκο Άρβερ που αιματοκύλισε το Μικρολίμανο.

Και αυτό, γιατί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η φωτογραφία δεν μπoρεί να δοθεί στη δημοσιότητα, εάν δεν έχει πρώτα κοινοποιηθεί στο δράστη!

Σύμφωνα με τροποποίηση του νόμου 4139, που έγινε το Μάρτιο του 2013, τα εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής (το κοινό έγκλημα, ούτως ειπείν) δεν συμπεριλαμβάνονται στις εξαιρέσεις εκείνες, που προβλέπονται στη σχετική διάταξη. Αυτές είναι:

– για εγκληματική οργάνωση
– για τρομοκρατία
– για προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας (σεξουαλικής φύσης εγκλήματα).

Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο δράστης αναζητείται, είναι… προφανώς αδύνατο να του κοινοποιηθεί η δικαστική απόφαση για δημοσιοποίηση των στοιχείων και της φωτογραφίας του. Έτσι, οι εισαγγελείς, μην μπορώντας να κάνουν κάτι άλλο, θυροκόλλησαν σήμερα, στην τελευταία γνωστή κατοικία του Αλβανού κακοποιού, στην πλατεία Αττικής, την εν λόγω απόφαση.

Πλέον, θα πρέπει να περιμένουν 48 ώρες, προκειμένου εκείνος να μην εφεσιβάλει την απόφαση, προκειμένου να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του!

Όλα αυτά συμβαίνουν, δε, την ώρα που ένας επικίνδυνος κακοποιός κυκλοφορεί στους δρόμους οπλισμένος με τουλάχιστον δύο Καλάσνικοφ, τα οποία, σύμφωνα με τις Αρχές, έχει στην κατοχή του.

ΑΠΟ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ…

ΜΕΚΕΛΕΙΟ ΣΕ ΝΥΧΤΕΡΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ – ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ 11 ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Έντεκα τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο τραγικός απολογισμός της αιματηρής ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε νυχτερινό μαγαζί στην Ακτή Δηλαβέρη, στο Μικρολίμανο με δράστη έναν αλλοδαπός ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία είναι σεσημασμένος κακοποιός.

Στην ΕΛΑΣ έχουν φωτογραφία του δράστη και θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου να φτάσουν στη σύλληψή του. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ο «μανιακός» με το καλάσνικοφ είναι Αλβανός, μέλος εγκληματικής οργάνωσης που ασχολείται με διακίνηση ναρκωτικών και κυκλώματα πορνείας.
Επιπλέον, λένε αστυνομικές πηγές, φαίνεται ότι ο Αλβανός δράστης είναι το ίδιο πρόσωπο που είχε ανοίξει πυρ σε καφενείο στον Αγιο Παντελεήμονα και στο Μεταξουργείο, όπου είχε σκοτώσει έναν θαμώνα του καφενείου.

Ο αριθμός των τραυματιών από την ένοπλη επίθεση με καλάσνικοφ, σε κλαμπ στο Μικρολίμανο, ανέρχεται στους δεκαπέντε, εκ των οποίων οι έξι είχαν επιπόλαια τραύματα και πήραν εξιτήριο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Πέντε από τα θύματα του παρανοϊκού δράστη έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αττικόν, δύο με τραύματα στο θώρακα μεταφέρονται αυτή την ώρα στον Ερυθρό Σταυρό για να χειρουργηθούν και οι υπόλοιποι δύο νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό. Τα θύματα του παρανοϊκού δράστη που έχουν μεταφερθεί στο Αττικόν φέρουν τραύματα στα χέρια και στο κεφάλι. Ολοι οι τραυματίες είναι ηλικίας μικρότερης των 30 ετών.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 4.00 τα ξημερώματα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης έφθασε στο σημείο με κάποιο όχημα και, αφού απείλησε πελάτες και υπαλλήλους, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με πυροβόλο όπλο, πιθανότατα καλάσνικοφ, σπέρνοντας τον πανικό στους θαμώνες αλλά και στους περίοικους.

Όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, μετά την επίθεση ο ένοπλος διέφυγε με όχημα, πιθανότατα ταξί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ελληνική Αστυνομία, πρόκειται για αλλοδαπό, σεσημασμένο και με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα