Η νύχτα αναμένεται μακρά – Κοντά σε συμφωνία – “Αγκάθια” κόκκινα δάνεια και ταμείο 50 δισ. – Ύφεση 2,3% το 2015

Συνεχίζονται σήμερα από τις 10 το πρωί οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των θεσμών, με μια μόνο διακοπή το απόγευμα καθώς συνεδρίασε το κυβερνητικό συμβούλιο.

Η νύχτα αναμένεται μακρά, καθώς στόχος είναι η συμφωνία να κλείσει μέχρι αύριο Τρίτη.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε αισιόδοξος, ενώ απάντησε και στη Γερμανία για τα περί δανείου – γέφυρα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής.

Η χθεσινή συνάντηση Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη ήταν μαραθώνια και ολοκληρώθηκε μετά τις 3:30 τα ξημερώματα της

Δευτέρας, έχοντας διαρκέσει περισσότερες από 12 ώρες.

Κυβερνητική πηγή σημείωνε πως «έχουμε κλείσει μεγάλο μέρος του κειμένου, υπάρχουν όμως κάποιες εκκρεμότητες, όπως το νέο ταμείων των 50 δισ. ευρώ και τα κόκκινα δάνεια

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, Ελλάδα και δανειστές συμφωνούν στην εκτίμηση ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα διαμορφωθεί στο 2,3% το 2015, καθώς και για μηδενικό πρωτογενές πλεόνασμα.

Στα προαπαιτούμενα περιλαμβάνεται να πάρει πίσω η κυβέρνηση τη διάταξη για τη μετανέργεια, η οποία προέβλεπε επέκταση στους έξι μήνες, ζητώντας τη μείωσή της στους τρεις μήνες. Κάτι τέτοιο θα σημάνει μείωση των αποδοχών για τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα και κατάργηση επιδομάτων (ητρότητας, σπουδών κτλ.)

Πηγές κοντά στην διαπραγμάτευση, μετά το τέλος της χθεσινής συνάντησης επισήμαναν ότι στόχος είναι πλέον να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και να καταλήξουν σε συμφωνία, μετά την σημερινή συνάντηση που εκτιμάται ότι θα είναι και πάλι μαραθώνια, ή το αργότερο οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν μέχρι αύριο Τρίτη.

Επίσης, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις του Σαββατοκύριακου όπου εξετάστηκαν όλα τα ανοικτά ζητήματα που υπήρχαν, οι όποιες εκκρεμότητες και θέματα έχουν μείνει θα εξετασθούν στην σημερινή συνάντηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα