Μεγάλες ζημιές στα κρυπτονομίσματα

Σημαντικές απώλειες σημειώνουν τα κρυπτονομίσματα την Τρίτη, με το Bitcoin να πέφτει για μια στιγμή κάτω από τα 21.000 δολάρια, πριν ανακάμψει στα 22.922,5 δολάρια. Το Ethereum σημειώνει πτώση 10,81% και κινείται στα 1.228,98 δολάρια.

Το Bitcoin έχει υποχωρήσει σχεδόν 70% από το ιστορικό του υψηλό τον Νοέμβριο του 2021.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων υποχώρησε κάτω από το 1 τρισ. δολάρια τη Δευτέρα για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2021. Περίπου 200 δισ. δολάρια έχουν “σβήσει” από την αγορά τις τελευταίες ημέρες.

Η κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα

των ΗΠΑ, σύμφωνα με αναλυτές, θα προχωρήσει σε τρεις αυξήσεις επιτοκίων -και όχι δύο- μέσα στο καλοκαίρι, με ορισμένους να εκτιμούν ότι η Fed θα αποφασίσει αυτή την Τετάρτη να εκπλήξει με μια αύξηση 75 μ.β., αντί των αναμενόμενων 50 μ.β.

Πλατφόρμες συναλλαγών σταμάτησαν τις αναλήψεις και ορισμένες εταιρείες έκοψαν θέσεις εργασίας.

Η Celsius ανέφερε ότι οι αναλήψεις, οι ανταλλαγές και οι μεταφορές μεταξύ λογαριασμών θα σταματήσουν λόγω των “ακραίων συνθηκών της αγοράς” και ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί στη “σταθεροποίηση της ρευστότητας και των εργασιών”.

Η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, σταμάτησε τις αναλήψεις Bitcoin για πάνω από τρεις ώρες “λόγω μιας συναλλαγής που κόλλησε και προκάλεσε ανεκτέλεστο υπόλοιπο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα