Μεγάλες πιέσεις στη μετοχή της Aegean μετά τις δηλώσεις Βασιλάκη

11:22 4/5/2020 - Πηγή: BankWars

Μεγάλες απώλειες καταγράφει η μετοχή της Aegean μετά τις δηλώσεις του Ευτύχη Βασιλάκη, ότι θα χρειαστεί κρατική ενίσχυση.

Η μετοχή υποχωρεί 20% και βρίσκεται στα 4,80 ευρώ με όγκο 31 χιλ. τεμάχια

Στη μετοχή ενεργοποιείται συνέχεια ο Αυτόματος Μηχανισμός Ελέγχου Μεταβλητότητας (ΑΜΕΜ).

Ο κ.Βασιλάκης μιλώντας σε πάνελ που οργάνωσε η Endeavor Greece είπε πως η Aegean θα χρειαστεί τουλάχιστον 6 μήνες να ανακάμψει και

2-3 χρόνια ο κλάδος για να βρεθεί εκεί που ήταν πριν.

Μάλιστα είπε πως ελπίζει σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης από το κράτος και πως θα γίνουν μειώσεις στο προσωπικό.

Υπό κανονικές συνθήκες επιχειρηματικά εξετάζουμε αν θα πάμε 20% αριστερά ή 20% δεξιά και ξαφνικά σε έναν μήνα πήγαμε από το ρετιρέ στο υπόγειο. Σήμερα η εταιρεία μπορεί να λειτουργεί, αλλά ουσιαστικά είναι σαν να έχει κλείσει καθώς έχουμε το 0,05% των εσόδων μας ανά ημέρα είπε ο κ. Βασιλάκης.

Δεν θα ντραπώ να πω ότι έκανα λάθος τόσο εγώ όσο και Διευθύνων Σύμβουλος μας, καταλάβαμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα σοβαρό πρόβλημα αλλά δεν καταλάβαμε το βάθος και την διάρκεια του.

Παράλληλα είχαμε και την λανθασμένη εντύπωση ότι τα ταμειακά μας αποθέματα είναι τόσα πολλά που δεν θα μπορέσουμε να έχουμε οικονομικό πρόβλημα στο χρονικό διάστημα που το είχαμε προσδιορίσει».

Εμείς γνωρίζουμε ότι για να βρεθούμε σαν κλάδος στα επίπεδα που βρισκόμασταν πριν την υγειονομική κρίση θα περάσουν 2 – 3 χρόνια άρα δυστυχώς είναι μονόδρομος η μείωση του κόσμου που απασχολούμε.

Ελπίζουμε να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης από το κράτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα