Μεγάλα κέρδη στη Wall – Βούλιαξε το πετρέλαιο – Λάμπει ο χρυσός

Μεγάλα κέρδη στη Wall Street  με τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει αρχίσει να επιβραδύνει.

Αυτή η αισιοδοξία υπερκέρασε τα καθόλου καλά αποτελέσματα Α’τριμήνου που ανακοίνωσαν μεγάλες τράπεζες, τη νέα βουτιά του πετρελαίου, τους χιλιάδες νεκρούς στις ΗΠΑ,

αλλά και τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ το οποίο, στην έκθεση του για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα κάνει λόγο για μια κρίση “χωρίς προηγούμενο”, ενώ προβλέπει για φέτος “τη χειρότερη ύφεση από τη Μεγάλη Ύφεση” της δεκαετίας του 1930.

Ο Dow Jones κέρδισε 558,99 μονάδες – 2,39% και έκλεισε στις 23.949,76 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 3,06% στις 2.846,06 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 3,95% στις 8.515,74 μονάδες. 

Προβλημάτισαν τα αποτελέσματα Α’ τριμήνου των τραπεζικών κολοσσών. Η JP Morgan ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 2,8 δισ. δολάρια ή 2,65 δολ. ανά μετοχή από 9,18 δισ. δολάρια το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους και έσοδα στα 29,09 δισ. από 29,85 δισ. πέρυσι. Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη ανά μετοχή στα 2,18 δολ. και έσοδα στα 29,55 δισ. δολάρια.

Κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα γνωστοποίησε και η Wells Fargo καθώς εμφάνισε κέρδη 44 εκατ. δολ. ή 1 σεντ ανά μετοχή, ενώ αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv ανέμεναν κέρδη 33 σεντ ανά μετοχή. Το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους τα κέρδη ανά μετοχή είχαν ανέλθει στα 5,5 δισ. ή 1,2 δολάριο ανά μετοχή.

Αντίθετα,  η Johnson & Johnson ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τον κολοσσό των φαρμάκων και καταναλωτικών προϊόντων να ενισχύει το μέρισμα του αλλά και να αναθεωρεί καθοδικά τις προβλέψεις του για το σύνολο του έτους.

Η τιμή του πετρελαίου «βούλιαξε» 10,3% στα 20,11 δολάρια ανά βαρέλι. Οι τελευταίες αποφάσεις του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του για τον περιορισμό της παραγωγής δεν κατάφεραν να πείσουν τους επενδυτές ότι θα επαναφέρουν την ισορροπία στην αγορά που γνωρίζει μια πρωτοφανή υποχώρηση της ζήτησης εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η τιμή του χρυσού έπιασε νέο υψηλό επτά ετών, σημειώνοντας άνοδο 0,4% στα 1.768 δολάρια η ουγγιά, ενισχυμένη από την αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου και την κατάρρευση της οικονομικής δραστηριότητας σε παγκόσμιο επίπεδο εν μέσω της πανδημίας

Keywords
Τυχαία Θέματα