Με υπογραφές Τσίπρα – Καμμένου προανακριτική για εξοπλιστικά του Γιάννου Παπαντωνίου

Με υπογραφές Τσίπρα – Καμμένου και των βουλευτών των κομμάτων της πλειοψηφίας, ζητείται η συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για να εξετάσει μια σειρά εξοπλιστικών προγραμμάτων που φέρουν την υπογραφή του Γιάννου Παπαντωνίου. Πρόκειται για 6 δικογραφίες οι οποίες διαβιβάστηκαν στη Βουλή και αφορούν όλες τον πρώην υπουργό. Επιπλέον, οι κοινοβουλευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ

και ΑΝΕΛ, καταλογίζουν στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ τέλεση απιστίας και νομιμοποίηση εσόδων και ζητούν να διερευνηθούν οι τυχόν ευθύνες του.

«Συντρέχουν ενδείξεις για τέλεση απιστίας σχετικής με την υπηρεσία, το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000) ευρώ, στρεφόμενης κατά του Δημοσίου, εκ της οποίας η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, η οποία υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η πρόταση.

Πρόκειται για πιθανά αδικήματα που σχετίζονται με τους εξοπλισμούς της χώρας (προμήθεια 170 αρμάτων μάχης Leopard, 12 επιθετικών ελικοπτέρων Apache, 6 φραγμάτων τύπου «S», συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου και 20 μεταφορικών ελικοπτέρων NH90).

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής επί της πρότασης της Βουλής θα ψηφίσει η ολομέλεια για να αποφασιστεί η σύσταση της προανακριτικής επιτροπής.

«Το Ποτάμι λέει ναι στην προανακριτική για τα εξοπλιστικά της περιόδου Παπαντωνίου.
Η κοινωνία ζητά απαντήσεις έστω και με καθυστέρηση» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο κ.Σταύρος Θεοδωράκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα