Με “οπλο” το πρωτογενές πλεόνασμα ο Γ. Στουρνάρας στο Eurogroup – Θα ζητήσει να μπει στοπ στις παρεμβάσεις

Με πρωτογενές πλεόνασμα 2,6 δισ. ευρώ (στο 10 μηνο) στις βαλίτσες του, βρίσκεται στη συνεδρίαση του Euriogroup o υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο υπουργός οικονομικών έχει να παρουσιάσει καλά «νούμερα» από την εκτέλεση του προϋπολογισμού για να απαντήσει στις αιτιάσεις των δανειστών πως η Αθήνα καθυστερεί τη συμφωνία προκειμένου να επιτύχει πολιτική συμφωνία και να αποφύγει τη λήψη

μέτρων.

Αντίθετα, ο κ. Στουρνάρας θα υποστηρίξει πως η Τρόικα καθυστερεί, ενώ η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει ακόμα και χωρίς την έγκριση των ελεγκτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στουρνάρας θα μεταφέρει την ενόχληση της κυβέρνησης από τις εμπρηστικές παρεμβάσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων αναφορικά με το δημοσιονομικό κενό του 2014, ενώ δεν αποκλείεται να έχει και κατ’ ίδιαν συνάντηση με τον τον επικεφαλής του Eurogroup Working Group, Τόμας Βίζερ, που εξόργισε την κυβέρνηση με τις δηλώσεις του περί…σκι.

Το Eurogrpoup, η συνεδρίαση του οποίου θα ξεκινήσει στις 4 ώρα Ελλάδος στις Βρυξέλλες, δεν αναμένεται να λάβει αποφάσεις για την Ελλάδα , καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση της τρόικα.

Η τρόικα θα επιστρέψει αύριο στην Αθήνα , ενώ ο κ. Στουρνάρας θα παραμείνει και για την συνεδρίαση του Ecofin και θα επιστρέψει το Σάββατο.

Original article: Με “οπλο” το πρωτογενές πλεόνασμα ο Γ. Στουρνάρας στο Eurogroup – Θα ζητήσει να μπει στοπ στις παρεμβάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα