Με ενισχυμένη δόση, αναβαθμίσεις από οίκους και waiver θα “πληρωθεί” η Ελλάδα για τη συμμόρφωσή της στο μνημόνιο

Η ελληνική Βουλή ψήφισε “όπως πρέπει” και λογικά, η Ελλάδα περιμένει …να πληρωθεί! Το EuroWorking Group στη σημερινή του συνεδρίαση αναμένεται να διαμορφώσει ένα σχέδιο απόφασης για το αυριανό Eurogroup, με βάση το οποίο, οι υπουργοί Οικονομικών θα αποφασίσουν την καταβολή ενισχυμένης δόσης (από 7,5- 11

δισ ευρώ), αλλά και θα βάλουν στο τραπέζι, παρουσία του Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ, το θέμα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους.

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το πρώτο διήμερο του Ιουνίου, στη Βιέννη, αναμένεται επίσης να ληφθεί η απόφαση για αποδοχή από την ΕΚΤ, των ελληνικών ομολόγων ως ενέχυρα, για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών. Εφόσον, ληφθεί η απόφαση αυτή, δάνεια ύψους 10 δις ευρώ αναμένεται να μεταφερθούν από τον ELA στην ΕΚΤ, με σημαντική μείωση του κόστους για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Η “πληρωμή” της Ελλάδας για την πλήρη συμμόρφωσή της με το μνημόνιο, περιλαμβάνει επίσης:

– Αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης έως 2 βαθμίδες. Το καλό νέο αναμένεται από τους οίκους Fitch και Moody’s.
– Το χρηματιστήριο και τα ελληνικά ομόλογα θα ανακάμψουν.
– Το χρηματιστήριο θα φθάσει στις 750 μονάδες σε πρώτη φάση και οι τιμές των ομολόγων θα βελτιωθούν σημαντικά με τις αποδόσεις .

Keywords
Τυχαία Θέματα