Μαρτίνης: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε την Τρίτη ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν Αντρέας Μαρτίνης ο οποίος παρέμεινε στις φύλακες για 15 μήνες.

Η αποφυλάκιση έγινε με διάταξη του ανακριτή κατά της διαφθοράς Νικόλαου Τσιρώνη με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως για λογούς Υγείας. Του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα ενώ θα εμφανίζεται δυο φόρες το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Η πρώτη αίτηση του κατηγορουμένου για αποφυλάκιση είχε απορριφθεί από το δικαστικό συμβούλιο, ωστόσο η δεύτερη η οποία υποβλήθηκε στις 31 Ιουλίου έγινε δεκτή. Και αυτό γιατί πιστοποιήθηκε

από το ΚΕΠΑ η αναπηρία του σε ποσοστό άνω του 75%.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαρτίνης βρέθηκε σε σειρά (πολύωρων) συνεδριάσεων της εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή για την Υγεία επιχειρώντας να ρίξει τις ευθύνες στις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες, μολονότι ήταν ισόβιος πρόεδρος του Ντυνάν, και αφετέρου να αποδείξει ότι ο ίδιος είναι – ούτε λίγο ούτε πολύ – «καθαρός». Συγκεκριμένα κατήγγειλε ότι διάφοροι πολιτικοί δεν πλήρωναν τις «αναβαθμίσεις» δωματίων, όταν χρειάζονταν να νοσηλευτούν. Μεταξύ αυτών και βαριά ονόματα, όπως ο Κώστας Σημίτης κ.α. Αυτό, μπορεί να είναι μια πραγματικότητα, αλλά όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, δεν ενημέρωνε ποτέ για τις οφειλές. «Το νοσοκομείο έδινε κάρτα ότι μπαίνετε με αυτό το ταμείο και όταν έβγαιναν ανέγραφε ότι δεν οφείλεται σε κανένα», τόνισε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της τελευταίας ακρόασής του, αδειάζοντας ουσιαστικά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μίλαγαν για «τζαμπατζήδες».

Επίσης άφηνε αιχμές τόσο κατά του Ανδρέα Λοβέρδου όσο και του Άδωνι Γεωργιάδη. Για τον πρώτο υποστήριξε ότι με τις τροπολογίες του ζημιώθηκε το Ντυνάν», ενώ αναφορικά με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ είπε ότι όταν του ζήτησε να παραιτηθεί το έκανε αμέσως «για να μην δει τα επόμενα». Συνέχισε, δε, τις μομφές εναντίον πολιτικών προσώπων που φυσικά δεν κατονόμαστε, καθώς ερωτηθείς για το αν «κάποιοι ασθενείς ευνοϊκή μεταχείριση» τόνισε ότι «αν δεν το έκανε ήταν σαν να πυροβολούσε τη μισή Βουλή».

Με πληροφορίες από skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα