Μαγνησία: Νέα αναζωπύρωση στο Σέσκλο

Νέα αναζωπύρωση της φωτιάς σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη στο χωριό Σέσκλο της Μαγνησίας. Το πρωί η φωτιά έδειχνε καλύτερη εικόνα, καθώς οι ρίψεις νερού από εναέριες δυνάμεις και οι ασθενείς άνεμοι περιόρισαν κατά πολύ τις φλόγες. Ωστόσο, λίγο μετά σημειώθηκε νέα μεγάλη αναζωπύρωση στο χωριό Σέσκλο με αποτέλεσμα να σημάνει νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα, η πυρκαγιά απειλούσε το Σέσκλο για πολλές ώρες, πέρασε σε απόσταση 100 μέτρων

από τον οικισμό και προχώρησε προς το Διμήνι και το Παλιούρι λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν και ακολουθως πήρε κατεύθυνση προς τις παραθαλάσσιες περιοχές Κριθαριά, Μάραθος, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Μεγάλη Βελανιδιά, στους κατοίκους των οποίων εστάλη μήνυμα από το 112 να εκκενώσουν τους οικισμούς.

Στο μεταξύ, ενεργό είναι και δεύτερο μέτωπο, αυτό που χθες πέρασε τον αυτοκινητόδρομο Βόλου – Βελεστίνου – ΠΑΘΕ και κινήθηκε προς τον ΧΥΤΑ Βόλου και αργά το βράδυ έφτασε και απείλησε τα Μελισσάτικα στις παρυφές της πόλης, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή εκκένωσης του οικισμού.

Ακόμη, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, που έχει διακοπεί στο Βελεστίνο, τον Άγιο Γεώργιο Φερών, το Σέσκλο και σε άλλες περιοχές, ενώ υπάρχει έλλειψη νερού σε όλες τις καμένες περιοχές όπως και σε πολλές συνοικίες του Βόλου.

Από χθες το βράδυ δεν λειτουργούν οι μονάδες στην Α’ και Β’ ΒΙΠΕ του Βόλου μετά από κοινή απόφαση του υπουργείου Εργασίας, της Επιθεώρησης Εργασίας Μαγνησίας και του Εργατικού Κέντρου Βόλου.

Για την αποτίμηση της κατάστασης το πρωί πραγματοποιήθηκε μεγάλη σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στον Βόλο, στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Keywords
Αναζητήσεις
magnisia-nea-anazopyrosi-sto-sesklo.htm
Τυχαία Θέματα