“ΜΑΧΗ” ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ: Δύο νεκροί τζιχαντιστές σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση [VIDEO]

Δύο νεαροί έχασαν τη ζωή τους και ένας ακόμα συνελήφθη σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτι της πόλης Βερβιέ του Βελγίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα τρία αυτά άτομα είχαν επιστρέψει πρόσφατα από τη Συρία και ετοίμαζαν επιθέσεις στη χώρα.

Στη γειτονιά της πόλης Βερβιέ (στο ανατολικό Βέλγιο) αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν ανταλλαγή πυρών και εκρήξεις. Μία γυναίκα που μίλησε στην εφημερίδα Le Soir του Βελγίου, είπε: «Ήταν 6 το απόγευμα όταν ήμουν με το αυτοκίνητό μου κοντά στο δικαστικό μέγαρο.

»

Άκουσα δύο πυροβολισμούς και σταμάτησα. Είδα στο δρόμο δύο νεαρούς, με καταγωγή από χώρα της βόρειας Αφρικής, ντυμένους στα μαύρα να μεταφέρουν μια τσάντα του ίδιου χρώματος. Όταν θέλησα να πάρω το αυτοκίνητο, παρατήρησα ότι όλη η περιοχή ήταν αποκλεισμένη από την αστυνομία.»

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι Αρχές, ανακοινώθηκε επισήμως ότι οι νεκροί είναι δύο και ότι δεν υπήρξαν απώλειες στις τάξεις της Αστυνομίας.

«Οι ύποπτοι άνοιξαν πρώτοι πυρ κατά των αστυνομικών» ανέφεραν. Ο τρίτος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών και συνελήφθη. Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι το χτύπημα που ετοίμαζαν οι δράστες ήταν άμεσο.

Πάντως, οι Αρχές ξεκαθάρισαν ότι η επιχείρηση αυτή δεν σχετίζεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι, δεδομένου ότι οι ύποπτοι παρακολουθούνταν αρκετό καιρό πριν το χτύπημα στο Charlie Hebdo.

Keywords
Τυχαία Θέματα