«Μάχη» κυβέρνησης – αντιπολίτευσης στη Βουλή για τον ΔΟΛ

Σε πεδίο μάχης για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ , μετατράπηκε η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το Αγροτικό.

Σφοδρή επίθεση σε ΔΟΛ και «κομιστή» εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τους για στοχοποίηση του ιδίου και της κυβέρνησης,

με στόχο να μεσολαβήσει στις τράπεζες, προκειμένου οι εκδότες να λάβουν δάνεια με αέρα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε πρόθυμος να φέρει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα σε χρεοκοπημένα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μη βάλουν «λουκέτο» και να μπουν σε προγράμματα εξυγίανσης.

Η ρύθμιση θα πρέπει να αφορά όλα τα ΜΜΕ ανεξαιρέτως, ενώ πρέπει να φέρνει διακομματική σφραγίδα και συναίνεση και να στηριχτεί από ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Μητσοτάκης

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι, «προσπαθεί να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ» και χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση «επικίνδυνη για τη δημοκρατική ομαλότητα».

Όπως είπε, «οι εξελίξεις αυτές έριξαν και το τελευταίο φύλλο συκής και αποκάλυψαν την ηθική γύμνια και τον τρομακτικό κυνισμό αυτής της κυβέρνησης».

Υποστήριξε, εξάλλου ότι, «η σημερινή κυβέρνηση που ανέβηκε στην εξουσία παρουσιάζοντας εαυτούς ως αδιάφθορους, εξελίχθηκε μέσα σε 2 χρόνια όχι μόνο στην πιο αποτυχημένη, αλλά και στην πιο αδίστακτη, επικίνδυνη και αυταρχική κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση».

Την κατηγόρησε, επίσης, ότι, «πρώτα κατήγγειλε τους εκδότες ως διαπλεκόμενους, μετά συναλλάχθηκε μαζί τους, κάποιοι συμβιβάστηκαν, και άλλους τους εκβιάζετε, χρησιμοποιώντας δικαστικές εκκρεμότητες».

Τέλος, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι, «έχει στόχο να πάρει τον έλεγχο του ΔΟΛ, βάζοντας ως τοποτηρητή τον κ. Μουλόπουλο». «Είχατε το θράσος να τον υποδείξετε και ως αντιπρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης», κατέληξε.

Γεννηματά

Οξεία ηταν και η παρέμβαση της επικεφαλής της ΔΗΣΥ Φώφης Γεννηματά η οποία υπογράμμισε ότι «ο πρωθυπουργός που βρυχάται για διαπλοκή και διαφθορά γίνεται γάτα Ιμαλαΐων».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμά τη διαπλοκή και αυτό είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο» πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

Αφού προσπαθήσατε να στήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ channel, πρόσθεσε, τώρα προσπαθείτε να ελέγξετε ένα υπερχρεωμένο δημοσιογραφικό οργανισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ news.

«Είσαστε ηττημένοι ηθικά και πολιτικά και τώρα ετοιμάζεστε για νέα συνθηκολόγηση σε ότι σας ζητούν οι πιο ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης. Ήδη συζητάτε για νέα μέτρα και κοιτάτε πώς θα τα βαφτίσετε…Όμως δεν έχετε καμιά εντολή από το λαό για νέο μνημόνιο, όπως και να το ονομάσετε» σχολίασε η επικεφαλής της ΔΗΣΥ.

«Η απόγνωση και η απελπισία στον πρωτογενή τομέα έχουν ένα όνομα: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» είπε η κ. Γεννηματά.

Θεοδωράκης

Τους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο έδειξε ως υπευθύνους της απόπειρας ελέγχου των μέσων μαζικής ενημέρωσης από την Κυβέρνηση, κατά την παρέμβασή του στη Βουλή, ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Ο λαός κύριε Τσίπρα δεν ξέρει τη συμφωνία σας με τον κύριο Καμμένο. Αυτά πάντως που εμείς βλέπουμε είναι απειλές, αυτόφωρες διαδικασίες και αγωγές εκατομμυρίων», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού και πρόσθεσε ότι, «βρισκόμαστε μπροστά σε μια κυβερνητική επέλαση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με μοχλό ελεγκτικές και διωκτικές αρχές».

«ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ και στα ΜΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ελέγξει και να συνετίσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που μέχρι χθες καταριόταν», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης, και χαρακτήρισε «σημαντικές συμπτώσεις» ότι, «ο Σταύρος Ψυχάρης πέρασε σήμερα την πόρτα του ανακριτή, αφού χθες είχε παραδώσει τον ΔΟΛ, και η Ρένα Δούρου έδωσε την ανάπλαση του Φαληρικού Δέλτα στον Μπόμπολα».

Keywords
Τυχαία Θέματα