Μ. Βέμπερ: Ο Α.Τσίπρας έβλαψε την Ελλάδα – Δ.Παπαδημούλης: Αυτόν θέλουν οι Έλληνες

Μεγάλη κόντρα του επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφερντ Βέμπερ με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλη. Ο πρώτος, υποστήριξε ότι ο Α.Τσίπρας έβλαψε την Ελλάδα και ο δεύτερος ότι τον Τσίπρα θα τον βλέπετε πολλά ακόμη χρόνια ως πρωθυπουργό.

Είπε ο Μ.Βέμπερ:

«Η πολιτική του Τσίπρα έβλαψε την Ελλάδα. Το τελευταίο πρόγραμμα του Σαμαρά, πριν από ένα χρόνο περίπου, αν είχε ολοκληρωθεί, θα σήμαινε ότι αυτή τη στιγμή θα έπρεπε η Ελλάδα να εξοικονομήσει ακόμα ένα δισ. από τα χρέη της. Τώρα τι κάνουμε; Συζητάμε ότι πρέπει να εξοικονομήσει 5,4 δισ. Είναι τεράστια η διαφορά. Και γι’ αυτό πρέπει να πούμε ότι το περυσινό ήταν ένα χαμένο έτος, με την κυβέρνηση Τσίπρα η οποία έβλαψε συνολικά την Ελλάδα. Ο Τσίπρας ο ίδιος παραδέχθηκε πρόσφατα ότι με αφέλεια ξεκίνησε το έργο του ως πρωθυπουργός. Μπορώ να πω ότι αφελής συμπεριφορά στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται. Ούτε και στην Ευρώπη».

Απάντησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης: «Δυστυχώς η αλήθεια δεν σας βοηθά. Διότι οι φίλοι σας της ΝΔ, άφησαν το 2009 την Ελλάδα με δημόσιο έλλειμμα 15,5% και με δημόσιο χρέος 125% του ΑΕΠ, ενώ στο τέλος του 2014, μαζί και με το ΠΑΣΟΚ είχαν φτάσει το δημόσιο χρέος στο 180% του ΑΕΠ» σημείωσε.

«Μπορεί να βλέπετε τον κ Tσίπρα ακόμη και στον ύπνο σας. Σας βεβαιώνω όμως ότι όπως δεν μπορέσατε να βοηθήσετε τον κ. Σαμαρά, ομοίως δεν μπορείτε να βοηθήσετε και τον κ. Μητσοτάκη. Τον Τσίπρα θα τον βλέπετε πολλά ακόμη χρόνια ως πρωθυπουργό, γιατί αυτό θέλει ο ελληνικός λαός» .

Keywords
Τυχαία Θέματα