Μ. Σαπέν: Δίκιο έχουν οι Γερμανοί, δίκιο και οι Έλληνες!

Η σταθερή θέση της Γερμανίας στις διαπραγματεύσεις αναφορικά με το ελληνικό χρέος είναι σωστή, όμως θα πρέπει να αναγνωριστεί και η αλλαγή της κυβέρνησης της Ελλάδας, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

«Οι Γερμανοί έχουν δίκιο από μια άποψη. Η Ελλάδα, όχι η σημερινή κυβέρνηση, η χώρα, υπέγραψε μια σειρά συμφωνιών.

Θα πρέπει να σεβαστούν τις συμφωνίες αυτές ανεξάρτητα από την αλλαγή της κυβέρνησης. Όμως οι Έλληνες λένε, και έχουν δίκιο, τους στηρίζω, «μόλις αλλάξαμε κυβέρνηση, άρα δεν θα τα κάνουμε όλα όπως πριν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαπέν μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό France 2.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε έναν τρόπο να λειτουργούμε μαζί», συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΟ: Από τις παραπάνω δηλώσεις καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει η κλισέ φράση “ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ”! Οι Γάλλοι, που είναι πραγματικά …στη μέση της διαφωνίας Ελλάδας – Γερμανίας, προσπαθούν να γερφυρώσουν το χάσμα και όλο …αγεφύρωτο το βλέπουν. Αν υπάρχει πάντως ΜΙΑ χώρα στην ευρωζώνη που μπορεί να εισακουστεί από την κυβέρνηση της Γερμανίας, αυτή είναι η Γαλλία που, παρά τα προβλήματά της, ο λόγος της στην Ευρώπη ακόμη μετράει. Το ότι ο κ. Σαπέν δίνει …δίκιο (και) στην Ελλάδα την ώρα που η περίφημη “συμμαχία του Νότου” κάθε άλλο παρά συμμαχία είναι, έχει τη σημασία του…

Keywords
Τυχαία Θέματα