Μ. Σάλλας: Πρόταση για τα warrants το καλοκαίρι – Στρατηγικής σημασίας η συμφωνία με τη MIG

Ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, τόνισε ότι εξετάζεται ειδική διαχείριση των warrants με έξυπνο τρόπο και με κύριο μέλημα αυτό να μην γίνει εις βάρος κανενός κατόχου, με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανιδιωτικοποίησή της τράπεζας. Η πρόταση, όπως εκτίμησε, θα είναι έτοιμη εντός του καλοκαιριού.

Μιλώντας στο σώμα των μετόχων, ο πρόεδρος του ομίλου της Τράπεζας

Πειραιώς ανέφερε ότι η τράπεζα είναι ισχυρά κεφαλαιοποιημένη και έτοιμη να αντιμετωπίσει τα stress tests που θα διενεργήσει τον Οκτώβριο η Ευρωπαϊική Κεντρική Τράπεζα.

Ο κ. Σάλλας τόνισε ακόμη ότι «οι πρωτοβουλίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΑΜΚ και έκδοση ομολόγου) είναι εκείνες – και αποκλειστικά εκείνες – που δημιούργησαν τις συνθήκες για να ανοίξει ο δρόμος των αγορών για την Ελλάδα».

Αναφερόμενος στην συμφωνία του ομίλου Πειραιώς με τη MIG, ο κ. Σάλλας τη χαρακτήρισε μια κίνηση στρατηγικής σημασίας, από την οποία δεν χάνει κανείς, ούτε η MIG, ούτε η Πειραιώς ενώ υπενθύμισε ότι εδώ και μήνες ήταν ο πρώτος που είχε μιλήσει «για την υιοθέτηση σημαντικών πρωτοβουλιών με στόχο την εξυγίανση των επιχειρήσεων. Ήλθε η ώρα να τολμήσουμε σε κάποιες επιχειρήσεις να μετατρέψουμε τα δάνειά τους σε μετοχές και εν συνεχεία, να προσελκύσουμε στα κεφάλαιά τους ξένους επενδυτές, ώστε να δημιουργήσουμε τους πρωταγωνιστές που χρειάζεται η χώρα».

Όπως είπε, η Τράπεζα Πειραιώς εξαγόρασε κατόπιν διαβουλεύσεων τα δύο δάνεια που είχε η MIG στις κυπριακές τράπεζες. Τα δάνεια αυτά ήταν, το ένα ύψους 75 εκατ. ευρώ, με εγγυήσεις τις οποίες είχε βάλει η θυγατρική της MIG στη Σερβία RKD, εγγυήσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ από ακίνητα. Το άλλο δάνειο, ύψους 250 εκατ. ευρώ είχε εγγυήσεις της Marfin. Η Πειραιώς, μετά από συζητήσεις, απέκτησε δάνεια του ομίλου Marfin ύψους 165 εκατ. ευρώ, δηλαδή το πλήρως καλυμμένο δάνειο των 75 εκατ. ευρώ, και από το άλλο δάνειο των 250 εκατ. πήρε 90 εκατ. ευρώ. Αυτά τα 90 εκατ. θα μετατραπούν σε μετοχές.

Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε, στον όμιλο της Πειραιώς πέρασαν τα δάνεια και κατ’ επέκταση το Ερρίκος Ντυνάν, το οποίο, με βάση το σχέδιο, θα ενσωματωθεί με άλλο νοσοκομείο των Αθηνών.

Μέρισμα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου Πειραιώς, μεταξύ των στρατηγικών στόχων της τράπεζας «και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, καθώς εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων, ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς δρομολογεί τις εξελίξεις ώστε όσο το δυνατόν ταχύτερα να είναι σε θέση να διανείμει μέρισμα.

Original article: Μ. Σάλλας: Πρόταση για τα warrants το καλοκαίρι – Στρατηγικής σημασίας η συμφωνία με τη MIG.

Keywords
Τυχαία Θέματα