Λουκέτο στο Gamatotv.com – Τέλος οι δωρεάν ταινίες

Συνελήφθη στην Κω από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο 32χρονος διαχειριστής της ιστοσελίδας Gamatotv.com, για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου. Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος και ενός 28χρονου για τα ίδια αδικήματα.

Οι δράστες, όπως προέκυψε, ήταν διαχειριστές ιστοσελίδας, μέσω της οποίας

δινόταν η δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές ταινίες, παράνομα και χωρίς να καταβάλλονται τα σχετικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία, ενώ η επισκεψιμότητά του συγκεκριμένου ιστότοπου υπολογίζεται ότι είχε φτάσει περίπου σε 9.300.000 προβολές, ανά ημέρα.Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, οι διαχειριστές της ιστοσελίδας αποκόμιζαν σημαντικά οικονομικά οφέλη, ενώ, για το χρονικό διάστημα λειτουργίας της, η συνολική ζημία των δικαιούχων ανέρχεται στα 465.000.000 ευρώ. Η ζημιά του Δημοσίου από διαφυγόντα έσοδα από Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και φόρο εισοδήματος υπολογίζεται περίπου σε 230.000.000 ευρώ.

Πριν από 2,5 χρόνια είχαν κλείσει πάλι το Gamato που είχε τότε 1,5 εκατ. πελάτες ημερησίως και είχε γίνει και διαδήλωση στο Σύνταγμα για το κλείσιμο.

Εικάζεται ότι οι «εγκέφαλοι» αυτής της υπόθεσης βρίσκονται στο εξωτερικό, σε Ολλανδία και Αγγλία.

Η ανακοίνωση του gamatoΤο κλείσιμο επιβεβαίωσε μέσω facebook το gamato, με ανακοίνωσή τους στην οποία αναφέρεται ότι η σελίδα κλείνει, χωρίς να είναι γνωστό αν και πότε θα ανοίξει ξανά.
Πηγή avgi.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα