Λονδίνο: Πακιστανός και μουσουλμάνος ο νέος Δήμαρχος στις 5 Μαίου;

12:44 1/5/2016 - Πηγή: BankWars

Στις 5 Μαΐου οι κάτοικοι του Λονδίνου, ψηφίζουν για νέο δήμαρχο στην πόλη τους,έχοντας να επιλέξουν μεταξύ του συντηρητικού δισεκατομμυριούχου Ζακ Γκόλντσμιθ και του υποψηφίου του Εργατικού κόμματος Σαντίκ Χαν, ο οποίος είναι μουσουλμάνος με γονείς Πακιστανούς.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο 45χρονος Σαντίκ Χαν, διαθέτει ευρύ προβάδισμα έναντι του Γκόλντσμιθ.

Εφόσον τελικά, επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των αναλυτών, το Λονδίνο

θα καταστεί η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με μουσουλμάνο δήμαρχο.

Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον Χαν να ισοψηφεί σχεδόν με τον Γκόλντσμιθ στα περίχωρα του Λονδίνου, ενώ προηγείται σημαντικά στο κέντρο, με αποτέλεσμα να θεωρείται καίριας σημασίας για μια ανατροπή των προβλέψεων η στρατηγική στόχευσης των Τόρις στα προάστια της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο Γκόλντσμιθ επιχειρεί να προκαλέσει καχυποψία έναντι του Χαν . Φυλλάδια και επιστολές, υπογεγραμμένες από τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, με αποδέκτες ομάδες ψηφοφόρων που έχουν καταγωγή από τη Νότια Ασία, τον εμφανίζουν αδιάφορο για τα ζητήματα που αφορούν τις χώρες προέλευσής τους.

Επιπλέον ισχυρίζονται ότι συμφωνεί με την πρόταση του ηγέτη Τζέρεμι Κόρμπιν για ένα φόρο πλούτου στα οικογενειακά τους κειμήλια και κοσμήματα. Οι επικριτές τέτοιων κινήσεων τις αποκηρύσσουν, καταγγέλλοντας ότι οι Συντηρητικοί προσπαθούν να στρέψουν τους Σιχ και τους ινδικής καταγωγής Λονδρέζους εναντίον του Χαν, ο οποίος είναι μουσουλμάνος με Πακιστανούς γονείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα