ΛΟΝΔΙΝΟ: Ανείπωτη τραγωδία στον ουρανοξύστη – 17 οι νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι

(upd) Ανείπωτη τραγωδία από την πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε στον Grenfell Tower, ή τον «Πύργο της Κολάσεως», όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται πλέον, στο Λονδίνο. Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών αυξήθηκε στους 17, από τους 78 τραυματίες οι 18 είναι σοβαρά, ενώ δεκάδες άτομα παραμένουν αγνοούμενα.

Εν τω μεταξύ, ο αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να παραπέμπουν σε τρομοκρατική ενέργεια σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε κτίριο κατοικιών του δυτικού Λονδίνου.

ΠΕΤΑΞΑΝ

ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΟΦΟΥΣ!

Από τους ορόφους του «Πύργου της Κολάσεως», ακόμη και από τον ένατο όροφο, γονείς πέταξαν κάτω ένα μωρό και αρκετά μικρά παιδιά στην απέλπιδα προσπάθειά τους να τα σώσουν από τις φλόγες που κατέκλυσαν το κτίριο.

Μία τραγική μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα αναφέρει στον Guardian: «Θα πρέπει να ήταν στον πέμπτο όροφο. Μία μητέρα ούρλιαζε, το μωρό μου, το μωρό μου, πρέπει να βγω έξω για να σώσω το μωρό μου. Αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, απολύτως τίποτα, μόνο βλέπαμε».

ΛΟΝΔΙΝΟ: Έξι νεκροί από την κόλαση φωτιάς σε ουρανοξύστη – Ερωτηματικά για τα μέτρα ασφαλείας

Keywords
Τυχαία Θέματα