ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: Ποινικές ευθύνες Παπακωνσταντίου – Βενιζέλου βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ – Πολιτικές ευθύνες Παπανδρέου

16:21 5/7/2013 - Πηγή: BankWars

Συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί πορίσματος για την Λίστα Λαγκάρντ, όπου παρουσίασε κείμενο το οποίο περιλαμβάνει τη «Γνώμη» των βουλευτών του που συμμετείχαν στην Προανακριτική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει ποινικές ευθύνες στο Γ.Παπακωνσταντίνου και στον Ευ.Βενιζέλο. Στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου

η αξιωματική αντιπολίτευση καταλογίζει πολιτικές ευθύνες.

Για τον Γ. Παπακωνσταντίνου

Ειδικότερα, η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον κ. Θοδωρή Δρίτσα και κ. τον Σταμάτη Κοντονή που συμμετείχαν στην Προανακριτική της Βουλής, για τα αδικήματα που αφορούν τον Γ. Παπακωνσταντίνου είναι ότι πρέπει να κατηγορηθεί για:

Απιστία σε βαθμό κακουργήματοςΠλαστογραφία. Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι δεν υπάρχει νόθευση εγγράφου, όπως ισχυρίζεται η πλειοψηφία της Επιτροπής, καθώς ο πρ. Υπουργός δημιούργησε νέο έγγραφο (USB) και δεν νόθευσε το αρχικό έγγραφο (το CD που παρέλαβε από τις γαλλικές αρχές.Υπεξαγωγή εγγράφου. Πρόκειται για κατηγορία που έχουν ασκήσει οι Οικονομικοί Εισαγγελείς.Παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα).

Επίσης είπαν ότι πρέπει να ελεγχθεί ενδεχόμενη συμμετοχική δράση του Γ. Παπακωνσταντίνου με άλλα πρόσωπα (Ι. Καπελέρης, Ι. Διώτης) για αδίκημα περί την υπηρεσία και την απονομή δικαιοσύνης.

Για τον Ευ. Βενιζέλο

Ο Ε. Βενιζέλος κατηγορείται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για:

Απιστία σε βαθμό κακουργήματοςΥπεξαγωγή εγγράφου.Παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα).

Τόνισαν ακόμη ότι η Δικαιοσύνη οφείλει να εξετάσει δύο κατηγορίες για την περίοδο που ο Ε. Βενιζέλος δεν ήταν υπουργός:

Υπεξαγωγή εγγράφου (την περίοδο Μάρτιος 2012 – Οκτώβριος 2012, όταν κατείχε στο γραφείο του το αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ, αν και δεν ήταν πια Υπουργός Οικονομικών).Αξιόποινη συμπεριφορά στις καταθέσεις που έδωσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και στην Προκαταρκτική Επιτροπή.

Για τον Γ. Παπανδρέου

Για τον κ. Γ. Παπανδρέου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισαν ότι «ενισχύθηκαν τα στοιχεία ευθύνης του για την υπόθεση, τα οποία πρέπει να συζητηθούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα