ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: Μπάχαλο με την χαριστική διάταξη για τους καταθέτες της λίστας που τελικά …αποσύρεται!

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών αποκάλυψε ότι υπάρχουν σκέψεις να αποσυρθεί διάταξη που «έσβηνε» το 80% των προστίμων που θα επιβάλλονταν στους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ. Η διάταξη κρίθηκε ότι δεν συνάδει με το πνεύμα των ελέγχων που διενεργούνται για τις παλαιότερες φορολογικές χρήσεις αλλά και για τη διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ.

Την υιοθέτηση της διάταξης είχαν εισηγηθεί τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας! Και τώρα η ίδια η τρόικα ζητά να διορθωθεί η πρότασή της και να μην διαγράφεται το 80% των προστίμων.

Ουσιαστικά,

oι φορολογούμενοι που ελέγχονται για προσαύξηση περιουσίας η οποία δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα που δήλωσαν στη φορολογική τους δήλωση, μεταξύ των οποίων και οι 2.059 που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόσθετο φόρο ύψους έως και 45%.

Η φορολογική νομοθεσία (άρθρο 66 παράγραφος 9 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ) έδινε τη δυνατότητα στους φορολογούμενους που ελέγχονται για φορολογικές χρήσεις πριν το 1991 να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις για το εισόδημα που έχουν αποκρύψει και να γλιτώσουν το 80% των προστίμων και των προσαυξήσεων.

Ωστόσο, με τη συγκεκριμένη διάταξη στα… ψιλά του νομοσχεδίου «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις» η οποία κατατέθηκε στις 28 Φεβρουαρίου στη Βουλή, οι ελεγχόμενοι αποκτούσαν το δικαίωμα να γλιτώσουν το 80% των προστίμων και των προσαυξήσεων για εισόδημα που απεκρύβη έως και το οικονομικό έτος 2008, δηλαδή για τις χρήσεις έως και το 2007.

Keywords
Τυχαία Θέματα