Λ.Φραγκιαδάκης: Επενδύσεις 2 δισ. στην ενέργεια από την Εθνική Τράπεζα

14:30 3/5/2018 - Πηγή: BankWars

Η Εθνική Τράπεζα είναι διατεθειμένη να να διαθέσει κεφάλαια ύψους 2 δισ. ευρώ για ενεργειακές επενδύσεις στην επόμενη πενταετία ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης μιλώντας στο 3ο Ετήσιο Συνέδριο της Hellenic Association for Energy Economics.

“Όσο

μειώνεται η αβεβαιότητα και το επενδυτικό περιβάλλον γίνεται πιο ελκυστικό. Οι ενεργειακές επενδύσεις, όπως για παράδειγμα στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων επανακαθορίζουν συνολικά την επενδυτική εικόνα της χώρας.

Η ενέργεια μαζί με τον τουρισμό την αγροδιατροφή τις μεταφορές και τα logistics θα αποτελέσει την κινητήρια δύναμη της οικονομίας δημιουργώντας ευκαιρίες πολλαπλάσιες του μεγέθους της χώρας”, τόνισε ο κ. Φραγκιαδάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Φραγκιαδάκη, τα επόμενα χρόνια θα χρειαστούν κεφάλαια 10 δισ. ευρώ στην ενέργεια και η ΕΤΕ θα είναι παρούσα.

Στην κρίσιμη αυτή συγκυρία για την ανάκαμψη της οικονομίας, το σύνολο των κεφαλαίων που υπολογίζουμε να διαθέσουμε για χρηματοδοτήσεις είναι της τάξεως των 10 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία», τόνισε ο CEO της Εθνικής Τράπεζας.

«Θεωρούμε πως οι επενδύσεις στην ενέργεια στην Ελλάδα θα είναι άνω των 8 δισ. ευρώ την επόμενη 5ετία.

Στοχεύουμε, και δουλεύουμε έμπρακτα ως προς αυτό, να διαθέσουμε τουλάχιστον τα 2 δισ. ευρώ εξ’ αυτών.

Έχουμε διαχρονικά υπάρξει υποστηρικτές των μεγαλύτερων τομών και έργων στους βασικούς οικονομικούς κλάδους της χώρας.

Έτσι και τώρα, αναγνωρίζοντας τις προοπτικές της ενέργειας στην Ελλάδα, θα συμβάλλουμε έμπρακτα προς την ανάπτυξής της.

Είναι εμφανές λοιπόν, πως η ενέργεια για εμάς θα είναι ένα από τα σημαντικότερα μέρη της στρατηγικής μας στόχευσης, πράγμα που καθιστά την Εθνική Τράπεζα στην πράξη, ως την τράπεζα της ενέργειας, στηρίζοντας αυτή τη στιγμή όλα τα μεγάλα έργα του κλάδου.
Αν πρέπει να συνταχθούν οι δυνάμεις μας στη χώρα γύρω από τους τομείς με τις μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα, τότε αναμφισβήτητα ο τομέας της ενέργειας παρουσιάζει πρωτοφανή δυναμική» ανεφερε ο κ. Φραγκιαδάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα