ΛΕΠΕΝ: Μανιφέστο “φωτοκόπια” του Τραμπ – Έξω το ευρώ, οι ξένοι εργαζόμενοι – Δασμοί και φόροι στις ξένες εταιρείες

23:17 4/2/2017 - Πηγή: BankWars

Η Πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν ξεκίνησε την προεκλογική της εκστρατεία επικαλούμενη τον πατριωτισμό των ψηφοφόρων της, υποσχόμενη να τους προφυλάξει από την παγκοσμιοποίηση και να δώσει πίσω στην χώρα τους την «ελευθερία».

Στο “μανιφέστο” της παρουσιάζει 144 δεσμεύσεις, μεταξύ των οποίων μιλά για επαναφορά του εθνικού νομίσματος και για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή

ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις “δεσμεύσεις” της περιλαμβάνεται επίσης η αποχώρηση από τη Συνθήκη Σένκγκεν και μείωση της εισροής μεταναστών κατά 10.000.

Το μανιφέστο της Λεπέν προβλέπει επίσης την διατήρηση ορισμένων δικαιωμάτων των οποίων επωφελούνται τώρα όλοι οι κάτοικοι της χώρας, μεταξύ αυτών της δωρεάν εκπαίδευσης, μονάχα στους Γάλλους πολίτες. Επιπλέον την πρόσληψη 15.000 αστυνομικών, τον περιορισμό της μετανάστευσης και την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ.

Επίσης, έκανε λόγο για επιβολή εισαγωγικών δασμών καθώς και φόρων στις συμβάσεις εργασίας ξένων εταιρειών, ενώ μίλησε για μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης και την αύξηση των επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας με την ταυτόχρονη μείωση της φορολογίας εισοδήματος. Δεν απέκλεισε το δικαίωμα εργασίας σε αλλοδαπούς, όμως είπε πως θα υπάρξει εθνική προτεραιότητα για τους Γάλλους πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα