Λ. Φραγκιαδάκης – Εθνική: Να μετρηθούν όλοι οι παράγοντες πριν την έξοδο στις αγορές

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, όσον αφορά την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το επόμενο διάστημα.

«Η έξοδος της χώρας στις αγορές χρειάζεται να γίνει με τρόπο και συνθήκες που να υποθάλπτουν μια διατηρησιμότητα. Το κλίμα τώρα είναι καλό, φαντάζομαι ότι έχουν μετρηθεί όλοι οι παράγοντες προκειμένου αν γίνει το βήμα να στεφθεί με επιτυχία», ανέφερε ο CEO

κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη συνεργασία της Εθνικής Τράπεζας με τρία εκπαιδευτικά ιδρύματα.

«Δεν θέλω να μπω σε στρατόπεδα», απάντησε σε σχετικό ερώτημα αναφορικά με τις επιφυλάξεις του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε η συνεργασία της Εθνικής τράπεζας με τρία κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα της χώρας: το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) από την Μακεδονία, το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμινγκ» από την Αττική και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) από την Κρήτη.

Στόχος της Εθνικής τράπεζας είναι να συμβάλει, μέσα και από αυτή τη συνεργασία, στη χρηματοδότηση, την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, στη βάση όμως ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, διεθνοποιημένου και ανταγωνιστικού.

Η Εθνική Τράπεζα είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει την ελληνική οικονομία, ανέφερε επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, τονίζοντας ότι το 2017 αναμένεται να είναι χρονιά ήπιας ανάκαμψης με βελτίωση σε βασικούς τομείς της οικονομίας.

Οι θετικοί οιωνοί όμως δεν θα είναι αρκετοί για να μειώσουν άμεσα την ανεργία σε μονοψήφια ποσοστά και να εκμηδενίσουν τις απώλειες του ΑΕΠ. Για να φτάσουμε σε ένα τέτοιο σημείο χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο όπου τα ερευνητικά κέντρα θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο, τόνισε ο CEO της Εθνικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα